Wie wint de Windesheim IPO-innovatieprijs?

Zwolle – Onder het motto ‘Be proud and show it’ tonen studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) hun innovatieve creaties op maandag 2 juni aan het publiek. Van een speciale tandenborstel waarmee hulpverleners makkelijker de tanden van ouderen kunnen poetsen tot een kruising tussen een inline-skate en een skateboard. Alle uiteenlopende producten dingen mee naar één prijs: de Windesheim IPO-innovatieprijs. Iedereen is op 2 juni vanaf 10.00 uur welkom in de Koestraat 3 in Zwolle om de producten te bewonderen én om mee te bepalen wie de prijs wint.

 

Kinderen stimuleren om meer te bewegen, dat was het uitgangspunt waarmee eerstejaarsstudenten aan de slag gingen. De studenten kozen voor een moderne draai geven aan traditioneel vermaak zoals fietsen, boompje klimmen en skaten. Resultaten: een apparaat dat zowel een fiets is als een computergame, futuristische boomklimproducten en een kruising tussen een inline-skate en een skateboard waarmee je letterlijk alle kanten op kunt. Zo zijn er nog vele andere slimme producten te zien. Van gezondheidsproducten, ontworpen door ouderejaarsstudenten, die paniekaanvallen kunnen temperen, tot een voor Philips ontwikkeld product dat de moderne baarddrager helpt om zijn haarversiering in vorm te krijgen.

Informatie
Het evenement rond de IPO-innovatieprijs is gratis voor iedereen toegankelijk en vindt plaats op maandag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur in de Koestraat 3 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer