Hennepdrogerij en hennepkwekerij in Holtenbroek

Zwolle – Dinsdag 27 mei werd in een woning aan de Palestrinalaan in Zwolle een hennepdrogerij aangetroffen. In een woning aan de Frobergerstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Naar aanleiding van onderzoek, werd dinsdagmiddag de woning aan de Palestrinalaan in Zwolle bezocht. In de woning bleek een hennepdrogerij te zijn gevestigd. Er werden acht plastic zakken met gedroogde hennep aangetroffen op de zolder van de woning. Er werden sporen van eerdere oogsten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. In opdracht van de officier van Justitie werd de drogerij ontruimd. De bewoner werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Frobergerstraat werd dinsdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 302 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Er werden sporen aangetroffen van eerdere oogsten. De stroom werd illegaal afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. In opdracht van de officier van Justitie werd de kwekerij ontruimd. Twee bewoners werden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. goede actie:D:Dnu moet de swz woord houden en hen er meteen uitgooien. wij zitten hier niet te wachten op dat tuig

 2. Ik zou zeggen, stop die gasten in die ruimte voor lange tijd dichttimmeren en dan zullen ze de hele tijd daar vrolijk blijven en zal de wereld voor hun stuk fijner eruitzien!! 🙂

 3. Holtenbroek 3 staat door dit soort mensen steeds weer negatief in de publiciteit, dus gewoon de wijk uitzetten. En waar ze dan moeten wonen is hun eigen zorg.Zij hebben er voor gekozen om op een makkelijke wijze en mede op andersmans kosten zakken vol geld te verdienen. Bezint eer ge begint zou ik zeggen.

 4. goede actiesmilies/cheesy.gifsmilies/cheesy.gifnu moet de swz woord houden en hen er meteen uitgooien. wij zitten hier niet te wachten op dat tuig

  Dat tuig komt toch wel. Hoorde vandaag dat alle eerste 7 gegadigden voor een woning in de frobergerstraat te horen kregen van SWZ dat in de buxtehudestraat veel ex-gevangenen wonen, dat ze overlast zouden krijgen van antillianen en dat er binnenkort liquidaties plaats vinden. 😮 😮

  Gewone mensen schrikken hier van en willen de woning niet meer. Alleen het tuig vind het niet erg en dus verloederd de buurt steeds verder. Met dank aan het SWZ.

  Als SWZ dit weet waarom worden de overige bewoners daar niet van op de hoogte gesteld ? Zelfs Delta hoor je niet.>:(

 5. Het wordt steeds erger.. Helaas is het geen pretje meer om in Holtenbroek te wonen. Terwijl het een groene wijk is met uitvalswegen en centrum dichtbij.

 6. Bericht door Japser, op 28 mei 2014 16:17
  @henkj je hebt toch niet de ijdele hoop dat er in de rest van Zwolle geen hennepteelt is?

  Idd, ik heb niet de ijdele hoop dat er geen hennepteelt is,maar het lijkt me wel leuk om alle eigendommen van dat gajes dat op deze luie manier aan de kost probeert te komen in beslag te nemen. En het huis uit, zoek het maar uit bij je hennepvrienden.:D

 7. Ik ben er van overtuigd dat het merendeel van de mensen die in holtenbroek 3 wonen normale mensen zijn ook graag gewoon rustig en gezellig willen wonen zonder overlast van anderen. Maar juist die minderheid zorgt er steeds weer voor dat er weer negatief over dit gedeelte van de wijk gepraat wordt. En als SWZ dan zo goed op de hoogte is van wat er gaande is , zou het handig zijn dat ze even alle wijkbewoners inlichten, zodat we niet opnieuw voor verrassingen komen te staan. Misschien dan voorlopig als huizen leeg komen in dit gedeelte van de wijk ze maar even leeg laten staan tot alles onder controle is.

 8. Het lijkt me niet goed als er veel leegstand is. Dan krijg je misschien overlast van jongeren die de ruiten ingooien of krakers. En erg gezellig ziet het er dan niet uit als het leeg staat.

 9. Jeetje, laat ze lekker Hennep kweken toch? Als ’t zonder overlast,
  en illegale stroomaftapperij gaat, doen ze ’t goed.
  Beter zou nog zijn dat het echt ‘kromme’ beleid ‘recht’
  gemaakt werd. Nu is ’t zoiets van ‘verkopen mag’,
  ‘kweken niet’, ik zou denken, regel ‘t.

 10. Volgens mij stond er toch echt in het bericht dat het een brandgevaarlijke situatie was en dat ze bovendien ook nog stroom illegaal hadden afgetapt. Als we alles maar tolereren is het einde nog verder zoek. Houd je gewoon aan de regels van je verhuurder en als je op een zeer makkelijke manier veel geld wil verdienen moet je een huisje kopen in een gebied achteraf zodat je niemand tot last bent en dan ook nog gewoon de stroomkosten afdragen. Drugsgebruik brengt ook nog steeds criminaliteit met zich mee als mensen niet genoeg verdienen om hun behoeften te kunnen betalen.

 11. @Jasper: Waar deze gasten mogen wonen? Wat dacht je van de bajes?
  Of wil jij dit soort lui graag naast, boven of onder je te wonen hebben? Voor mij graag andere buren.

 12. Om deze personen nou meteen af te schilderen als *tuig* vind ik overdreven, mensen die als idioten door de straten rijden om bv hun kinderen van school te halen of te brengen en daarbij ook nog eens geen voorrang verlenen vind ik ook tuig !!

 13. Breaking: het kan nog veel erger. De piratenzender RTV Zoo komt 6 dagen na incident nu pas met nieuws over de hennepdrogerij uit het bericht van hierboven. Een nieuw negatief record??

Reageer