Uitbreiding betaald parkeren in Assendorp en Dieze

Het College van B&W heeft het voornemen om in Assendorp en Dieze een aantal wegen toe te voegen aan het gebied voor betaald parkeren.

In Assendorp betreft het de Cliviastraat, de Dahliastraat, de Begoniastraat (tussen Assendorperstraat en Deventerstraatweg), de Assendorperstraat (van Leliestraat tot en met Begoniastraat), de Deventerstraatweg (tussen Dahliastraat en Begoniastraat) en de Assendorperdijk tot en met huisnummer 128. In Dieze gaat het om de Bisschop Willebrandlaan 65 – 97, 1ste en 2de Bothofstraat, de Westerveldstraat en de Gennestraat.

Dieze

Na de uitbreiding op 1 januari 2006 van de parkeerregulering in Dieze, is uit een evaluatie gebleken dat een aantal straten dat grenst aan het gebied waar betaald parkeren geldt, meer overlast heeft gekregen van geparkeerde auto’s. Uit een overleg met bewoners kwam het advies tot uitbreiding van het gebied met betaald parkeren. Hierdoor krijgt het betaald parkeren in Dieze een logische afgebakende grens.

Assendorp

In Assendorp is de situatie dit voorjaar onderzocht. De gemeente Zwolle denkt dat de toevoeging van genoemde straten tot het parkeergebied een oplossing biedt voor de toegenomen parkeerdruk. De gemeente streeft daarnaast naar uitbreiding van de parkeercapaciteit maar weet nog niet of dit haalbaar is. In overleg met bewoners in dit gebied wordt bekeken of het nodig en mogelijk is om extra parkeerplaatsen te realiseren.

Overleg

Gezien de gevoeligheid van het parkeren in de buurt Assendorp is gekozen voor  uitgebreid overleg met de betrokken buurtbewoners. Dit zal enige maanden duren. 

Planning

De inwerkingtreding van de uitbreiding van de parkeerregulering staat voor beide wijken gepland voor maart/april 2008.

Artikel delen:

Reageer