Jongens De Werkschuit naar finale Cruyff Courts

Zwolle – Voetballen, dat doen de jongens van de Zwolse openbare basisschool De Werkschuit graag in de pauze. En hoe leuk is het dan wanneer gymjuf Eleonora met het idee komt om met acht vrienden uit de groepen 7 en 8 mee te doen aan het Cruyff Court Toernooi en vervolgens helemaal door te dringen tot de Nederlandse kampioenschappen en mogelijk zelfs tot het wereldkampioenschap!?

 

obs_de_werkschuit_-_cruyff_court_2.jpg 

De eerste voorronde werd gehouden op het Cruyff Court in de Zwolse wijk Holtenbroek. Met veel energie werden alle wedstrijden gewonnen door de jongens van OBS De Werkschuit en mochten de jongens van OBS de Werkschuit meedoen aan de regionale voorrondes in Kampen. Op woensdagmiddag 23 april, midden in de meivakantie, wonnen ze de eerste wedstrijd. Halverwege het toernooi barstte een onweer los en besloot de organisatie de wedstrijden te staken. De nummers een en twee gingen door naar de halve finale in Hengelo.

 Op woensdagmiddag, 14 mei mocht het team een uurtje eerder van school en vertrokken de spelers met een stoet van Werkschuitsupporters naar Hengelo. Hoe moeilijker de wedstrijd, hoe feller de jongens er bovenop zaten! Wederom werd er zo goed gespeeld dat ze zaterdag 7 juni naar het NK in Amsterdam mogen! De Cruyff Court Foundation zal daar een groot feest van maken. De jongens worden -samen met hun inmiddels grote schare trouwe fans – met bussen worden vervoerd. De winnaar van het NK zal Nederland vertegenwoordigen bij het WK, die op 8 juni as  gehouden wordt.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer