Grote Avond Greijdanus in theater Odeon

Zwolle – Op 3, 4 en 5 juni 2014 staan leerlingen van het Greijdanus College in Zwolle op het podium van theater Odeon. Samen met docenten zijn zij vanaf het begin van dit schooljaar druk met de voorbereidingen voor het stuk ‘Murder at the Mansion’.

 

Op het landgoed van de Britse lord en lady Appleby vindt een jaarlijks congres van detectives plaats. De uitgelaten stemming in de ‘mansion’ slaat echter al snel om als de beroemde Inspector Davis op een gewelddadige manier om het leven komt. Het aantal mogelijke daders is beperkt: naast een handvol detectives zijn op het moment van de moord alleen een zangeres, een fotografe, een paar butlers, een dienstmeisje en de Appleby’s aanwezig.

De detectives zijn nieuwsgierig genoeg om een onderzoek te starten, maar dat is tegen het zere been van Chief Inspector Felicity MacFadden. Zij is namelijk degene die het in die regio voor het zeggen heeft als het gaat om dit soort misdaden. De detectives blijven ondertussen maar al te geïnteresseerd in het oplossen van deze zaak en zijn niet te beroerd om een handje te helpen. Maar zijn zij niet tegelijk de experts op het gebied van het verdoezelen van bewijsmateriaal? Wie heeft Inspector Davis eigenlijk vermoord en waarom? 

Artikel delen:

Reageer