Finale Studenten Band Festival 2014 in Hedon

Zwolle – Na drie spannende voorrondes vindt op vrijdag 6 juni de ontknoping plaats van het Studenten Band Festival 2014 in Hedon. Tarragona, Crazy Daze en Midnight Train kwamen glansrijk door de voorrondes en zullen samen met Waldorf, de winnaar van Facebook-poll, strijden in de finale. Op het spel staat een podiumplek op Paardpop 2015, bandcoaching en studiotijd bij Geluidsstudio.com. De entree is gratis.

Crazy Daze maakt R&B muziek met een eigen twist. Een halfjaar geleden werd er begonnen met het schrijven van eigen nummers en de formatie is sindsdien volop bezig om de eigen stijl verder te ontwikkelen. Tarragona staat voor een spetterende show met harde gitaren, vette solo’s, krachtige zang en bulderende drums. De hardrock/metal-formatie wordt geliefd om de harde sound, looks en energieke performance. De band begon ooit als Dr. Alibi maar nadat de drummer zijn eigen weg koos werd hij vervangen door Stef Hoekjen. Met dit gebulder op de drums was de formatie weer compleet, echter onder een nieuwe naam: Tarragona. Klaar en gretig om de wereld te veroveren.

De vier excentriekelingen van Midnight Traincreëren een cross-over die niet onder één genre te vatten valt. Energiek, eigenwijs, robuust en onbesuisd. Veelal beïnvloed door muziekstijlen uit de jaren ’70 en ’80 staan ze garant voor een stevig portie muzikaal vermaak met een eigen geluid.

Waldorf is de Engelse benaming van de Vrije School, waar deze vijf jongens hun middelbare schooltijd doorbrachten. Waldorf is naast een band een hechte vriendengroep wat zorgt voor een unieke uitstraling en energie. De muziek valt te scharen onder het genre akoestische pop en er wordt veel gebruik gemaakt van meerstemmigheid en uiteenlopende teksten. 

FINALE STUDENTEN BAND FESTIVAL 2014 
Line-up: CRAZY DAZE / TARRAGONA / MIDNIGHT TRAIN / WALDORF 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Vrijdag 6 juni
Open                          : 19:00
Aanvang                     : 20:00
Entree                         : Gratis

Artikel delen:

Reageer