Regenachtige editie Rhythm & Blues Festival

Zwolle – Een regenachtige editie van het jaarlijkse Rhythm & Blues Festival dit jaar. Op het Grote Kerkplein was het woensdagavond een natte bedoening, maar de met paraplu’s uitgedoste muziekliefhebbers genoten zichtbaar. Dit jaar was er op het hoofdpodium een mooie mix van Bluesmuziek. De avond begon met The Twelve Bar Blues band. 12 BBB draait alweer een tijdje mee in de Bluesscene en is een graag geziene band in binnen- en buitenland. In de loop van de avond trad op het podium de formatie King Of The World op. Daarnaast waren in diverse cafés in de stad bandjes die optredens verzorgden.

img_2316.jpg 

De band 12 BBB speelt hoofdzakelijk eigen werk maar haalt haar inspiratie uit de Chigagoblues, en weet met een onuitputtelijke energie en enthousiasme een ultieme Bluessfeer neer te zetten zoals je dat in een kroeg in Chigago en New Orleans zou verwachten. Dit alles onder bezielende leiding van 2 oprichters en frontmannen Jan J Scherpenzeel alias JJ Sharp en Kees Dusink (beste lead & slide Nederlandse Bluesgitarist 2011). In april 2013 ontving Patrick "Sideburn" Obrist de award voor beste Nederlandse Bluesgitarist. En de band zelf was in april 2010 zelfs winnaar van de Dutch Blues Foundation als beste Bluesband van Nederland.

 img_2277.jpg 

img_2269.jpg

 img_2268.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Later op de avond was het de beurt aan King of the World. KOTW bestaat uit 4 man met een geweldige reputatie ‘ Erwin Java : 25 jaar gitarist, medecomponist en vriend van Harry Muskee in Cuby & the Blizzards. Erwin heeft met heel veel grootheden gespeeld zoals oa. Herman Brood, Daniel Sahuleka, Kaz Lux en Tineke schoenmaker. In 2014 verkozen tot beste Bluesgitarist van Nederland door de Dutch Blues Foundation.

Fokke de Jong: Al meer dan 20 jaar is hij de vaste drummer bij Normaal, en wordt gezien als een van de beste Blues en roots drummers. Ook hij ontving in 2014 de Dutch Blues award voor beste Bluesdrummer. Ruud Weber: Deze zanger, bassist en componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White en ook was hij vaste begeleider van oa Mich Taylor en Tony Vega. Ook verkozen tot beste bluesbassist van Nederland door de Dutch Blues foundation. Govert van der Kolm: Govert van der Kolm groeide op tussen de muziek en besloot op 5 jarige leeftijd om muzikant te worden. Via drums en percussie kwam hij op de piano terecht. Vanaf zijn veertiende jaar speelde hij al verschillende bands en vanaf zijn 22 ste begon hij met het begeleiden van buitenlandse en binnenlandse Bluesartiesten.

img_2237.jpg

img_2259.jpg

img_2273.jpg

img_2296.jpg

img_2298.jpg

img_2308.jpg

img_2314.jpg

img_2337.jpg 

img_2330.jpg 

 

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer