Voor de 23e keer: Klinkerfestival

Zwolle – Ruim 250 muzikanten zullen op zaterdag 7 juni de binnenstad van Zwolle bevolken. De Zwolse Stroatklinkers ontvangen die dag ca. 15 orkesten/groepen voor het 23e Klinkerfestival.

Het muzikaal genootschap de Stroatklinkers, ontstaan tegen de achtergrond van het carnaval breidde de activiteiten de laatste jaren aanzienlijk uit. Zo is het orkest steeds minder actief tijdens het carnavalsseizoen, maar luistert het talrijke manifestaties in binnen – en buitenland gedurende het gehele jaar op.

De diverse groepen (o.a. kapellen, junior showband, mannenkoor, shantykoor, gemengd koor en percussiegroep), welke afkomstig zijn uit diverse plaatsen van Nederland en uiteraard Zwolle zwerven de hele middag door de straten en pleinen van de Zwolse binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars.

In de binnenstad laten van 13.00 uur tot rond 17.00 uur de diverse bands hun klanken horen. Een programmaboekje met speelschema is op deze dag gratis verkrijgbaar. Voor meer informatie kan men kijken op www.klinkerfestival.nl, hier zijn ook foto’s van voorgaande jaren te zien.

Het festivalterrein voor 2014 is wederom het Grote Kerkplein te Zwolle, hier zal om 13.00 uur de opening plaatsvinden op een groot podium zodat iedereen alles goed kan zien. Gedurende de gehele middag treden hier ook diverse dweilorkesten op, afgewisseld door een Streetdance demonstratie van Diff dansmasters en het optreden van één van de vele orkesten.

Om precies 17.00 uur begint de Grote Finale op het Grote Kerkplein waaraan alle 250 muzikanten deelnemen, dit alles duurt tot ca. 19.00 uur. Sfeer en gezelligheid voeren op 7 juni de boventoon tijdens het festival en de ervaring leert dat vele duizenden bezoekers op het evenement afkomen. Uiteraard is de toegang geheel gratis.

Artikel delen:

Reageer