Trekker vat vlam in Stadshagen

Dinsdagmiddag rond 12.40 uur vloog bij het maaien een trekker op de Mastenbroekerallee in brand. Binnen 5 minuten stond de machine compleet in lichterlaaie. Het verkeer ondervond ernstige hinder en de kinderen die net naar school fietsen vonden het spectaculair. De stadsbus, die er net aankwam, moest achteruit terug en moest omrijden i.v.m. de volledige wegafsluiting door het vuur. De direct ingeschakelde brandweer was pas na 12 minuten ter plaatse (i.v.m. openstaande brug). De politie kwam nog 5 minuten later.

Het betrof een trekker van gebr Veluwenkamp BV de oorzaak was kortssluiting onder de motorkap. De brand ontstond om 12.40 uur en was gedoofd om 13.15 u. De brandweer heeft de aanhanger van de trekker afgekoppeld. De Mastenbroekkerallee was lange tijd afgesloten van rotonde Millingerlaan tot aan de Oude Wetering. Verkeer werd over de Fioringras geleid. Politie was nog 5 minuten later aanwezig dan de brandweer. De chauffeur was bij de eerste vonken al van het voertuig gesprongen en direct goed aanspreekbaar. Hij chauffeerde alweer bij het wegrijden van de aanhanger op een ander voertuig, en zei “enigszins geschrokken, maar het is niet de eerste keer, dus ik ben al ervaringsdeskundige.”

Ingezonden

Bron: Amber van der Ven, Stadshagenonline

Artikel delen:
Reacties 24
 1. De brandweer was pas na 12 minuten ter plaatse i.v.m openstaande brug! Mogen we blij zijn dat het hier “maar” om een trekker gaat!! Beter dan een woning, met eventueel personen binnen!! Ongelofelijk


  ⚠️ Meld

 2. 12 minuten is binnen de norm. Gelukkig hoefden ze nog niet vanaf de Marslanden te komen.
  Vraag me wel af voor welke brug ze hebben staan wachten. Ik weet op die route eigenlijk geen enkele brug! (gesteld dat ze vanaf de Willemskade kwamen).


  ⚠️ Meld

 3. Tja die openstaande brug he dagelijks. het is gevaarlijk want als je in stadshagen woont en er gebeurd wat, brand of hartaanval, dan ben je mooi de klos. Dan bouwen ze ook nog een brandweer kazerne aan de rand van de andere kant van zwolle. wat is er toch met die hoge (domme) heren aan de hand? bedoel, hier in stadshagen hebben we geen brandweer! en ojee als die klote brug weer eens openstaat en er een file staat vanaf de middelweg kruising naar de aa-landen. ze moesten die lui achter de bedenk tafel weg sleuren. dom volk daar in zwolle.


  ⚠️ Meld

 4. via riete weg is korter langs w-c centrum bussluis door en je bent er ach ze mogen keertje er uit en wisten dat het een trekkertje was luek middagje uit met z,n 12 man ?(vrouw) 😉


  ⚠️ Meld

 5. Hallo allemaal,

  Hier een berichtje van de maakster van de foto’s en het doormelden van het geheel aan 112 en deze website ….

  Ja het was “maar” een trekkertje maar er ontstond wel een gevaarlijke situatie door de ontploffende banden cq brandstof en de juist op dat moment langsrijdende schoolkindertjes op de fiets (waarvan velen reeds zonder hun ouders). En alle verkeersdrukte van moeders met kinderen die de auto pakken om hun kindertjes naar school te brengen.

  Bovendien is het triest dat je als inwoner van Stadshagen het verkeer moet gaan staan regelen voor bijna 19 minuten (tijd tussen de aankomst brandweer en het eerste telefoontje naar 112) of zelfs 24 minuten (tijd tussen eerste telefoontje en aankomst van de politie).

  Helaas gebeurde het bij mij voor de deur en ja na al die dingen en problemen met aanrijdtijden van ambulance, politie of brandweer, word je echt niet vrolijk.. als inwoner van Stadshagen zijnde.. (zeker niet met kleine kinderen in huis).

  Amber van der Ven (www.Stadshagenonline.nl)


  ⚠️ Meld

 6. Vreemd dat die brug openstond. Altijd gedacht dat er contact was tussen de centrale meldkamer en de brugwachters dat dit soort obstakels geen probleem zouden moeten zijn.
  Anyway, weliswaar binnen de tijd, maar had sneller gekund bij een betere communicatie lijkt me.


  ⚠️ Meld

 7. ?©?©n belangrijk element speelt in dit brug drama nog een belangrijke rol. Vroeger had je bij elke brug een brugwachter. Hoorde die een sirene dan greep hij meteen in. Maar bij deze bewuste brug is er helemaal geen brugwachter meer!!!!!! Die zit op grote afstand naar zijn beeldscherm te kijken en ziet dat de auto’s keurig stil staan. En over geluid daarbij beschikt hij/zij al helemaal niet. Slecht voor de veiligheid en slecht voor de werkgelegenheid. Ik roep op tot een actie “bij iedere brug de wachter terug”……………..


  ⚠️ Meld

 8. misschien is het een idee om een samenspan te vormen. westenholte had / heeft een brandweerpost. why not een ambulance bij plaatsen en politiepost? scheelt in de kosten…. buitendat om zwolle groeit en wordt zo groot. nu ook nog de brandweer post naar marslanden. hoe gaan we rijtijden gelijk houden??????? stadshagen bv is moeilijk bereikbaar. waarom niet een bemande post voor zwolle noord/ stadshagen/ westenholte een combipost dan uiteraard en de voorzieningen voor zuid zijn er al. 112 zou leven o.a. moeten redden. ik weet commentaar geven is het makkelijkst wat er is. maar veiligheid voor mens dier en goederen nog belangrijker!!!


  ⚠️ Meld

 9. Westenholte heeft geen brandweerspost..
  De beste optie op dit moment lijkt mij: Post zuid naar stadshagen..
  Kan uitrijden voor: Stadshagen, westenholte, en eventueel aa-landen, Holtenbroek en s??Heerenbroek. Post zuid zit straks namelijk op loopafstand van de hoofdpost in de marslanden :- Dit heeft na mijn idee weing zin, post zuid lijkt mij dan totaal overbodig?!


  ⚠️ Meld

 10. @joris hij komt waarschijnlijk zelfs uit de kazerne Noord (Middelweg), want als hij uit de hoofdpost was gekomen had hij denk ik wel de IJsselallee gekozen, want de Wipstrikallee was niet begaanbaar ( nu trouwens wel)  ⚠️ Meld

 11. @amber, het is misschien lang, maar jij hebt ten minste wel het lef getoond, om de veiligheid in acht te houden, vind je de tijd het probleem of is er een ander probleem.  ⚠️ Meld

 12. Bericht door Jolien87, op 24 augustus 2013 om 18:16
  Nu ben ik toch wel heel benieuwd waar dit jaren-oude bericht uit de sloot is getrokken.

  Waar of waarom?


  ⚠️ Meld

Reageer