Schoten gelost bij aanhouding Assendorperstraat

Zwolle – Vrijdagavond 30 mei omstreeks 23.10 uur heeft een politieagent op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Assendorperstraat een aantal schoten gelost. Dit gebeurde na een melding van een vechtpartij waarbij mogelijk een mes gebruikt was. Bij het schietincident vielen geen gewonden.

jumboweblog20140530-7.jpg

Twee mannen, 21 jaar uit Assen en 22 jaar oud uit Zwolle, werden aangehouden. Enige tijd later werd ook een 19-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden, omdat zij mogelijk betrokken is bij het incident. De politie kreeg even na 23.00 uur een melding van een vechtpartij op de hoek Enkstraat/Van Karnebeekstraat. Hierbij zou mogelijk een mes gebruikt zijn. Tijdens het aanrijden bleken de daders te zijn weggerend richting de Assendorperstraat. Op aangeven van getuigen werd op de parkeerplaats van een supermarkt een man aangetroffen die voldeed aan het signalement van de man met het mes.  

jumboweblog20140531.jpgjumboweblog20140531-2.jpg 

De man ging er vandoor in de richting van de Grasdorpstraat. Hierop werd door een agent een waarschuwingsschot gelost. Pas na enkele schoten stopte de verdachte en kon hij, de 21-jarige man uit Assen, worden aangehouden. Op basis van het signalement kon door andere agenten direct daarna op de Grasdorpstraat de tweede verdachte, de 22-jarige man uit Zwolle, worden aangehouden. De vrouw werd enige tijd later aangehouden op de Van Karnebeekstraat. Zij bleek ten tijde van de vechtpartij in gezelschap van de andere twee verdachten te zijn. Uit onderzoek bleek de aanleiding voor de vechtpartij op de Enkstraat een beroving te zijn. Twee mannen, 22 en 23 jaar oud uit Zwolle, werden daar door twee andere mannen zeer agressief benaderd en bedreigd met een mes. Omdat de twee slachtoffers zich hevig verzetten gingen de daders er vandoor. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De twee slachtoffers liepen diverse verwondingen op. Uit verder onderzoek moet de precieze toedracht van het incident en de betrokkenheid van de vrouwelijke verdachte blijken. Volgens procedure wordt er ook onderzoek gedaan naar het vuurwapengebruik door de politie.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Ik fietste er net langs en was overtuigd van een overval op de Jumbo. Gelukkig blijft het personeel dat bespaard.


  ⚠️ Meld

 2. Ben even wezen kijken. De passage en de hoek Assendorperdijk – Grasdorpstraat zijn afgezet en er staat wat politie en pers bij. Het zag er allemaal niet zo spannend uit. Maar ik ben er niet al te gelukkig mee dat dit soort dingen vlak bij mij om de hoek gebeuren.


  ⚠️ Meld

 3. De poging tot overval en de vechtpartij begon in de Van der Laenstraat/enkstraat, de daders zijn vervolgens gevlucht richting de Jumbo en zijn daar ,uiteindelijk met hulp van de politie, allebei aangehouden… Vandaar de sporenonderzoeken bij de jumbo en de Van der Laenstraat…
  Niet echt gezellig allemaal….:(


  ⚠️ Meld

 4. Formele verklaring politie:

  Laatste update: 31-05-2014 | 13:30
  Zwolle – Vrijdagavond 30 mei omstreeks 23.10 uur heeft een politieagent op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Assendorperstraat een aantal schoten gelost. Dit gebeurde na een melding van een vechtpartij waarbij mogelijk een mes gebruikt was. Bij het schietincident vielen geen gewonden. Twee mannen, 21 jaar uit Assen en 22 jaar oud uit Zwolle, werden aangehouden. Enige tijd later werd ook een 19-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden, omdat zij mogelijk betrokken is bij het incident.

  De politie kreeg even na 23.00 uur een melding van een vechtpartij op de hoek Enkstraat/Van Karnebeekstraat. Hierbij zou mogelijk een mes gebruikt zijn. Tijdens het aanrijden bleken de daders te zijn weggerend richting de Assendorperstraat. Op aangeven van getuigen werd op de parkeerplaats van een supermarkt een man aangetroffen die voldeed aan het signalement van de man met het mes. De man ging er vandoor in de richting van de Grasdorpstraat. Hierop werd door een agent een waarschuwingsschot gelost. Pas na enkele schoten stopte de verdachte en kon hij, de 21-jarige man uit Assen, worden aangehouden. Op basis van het signalement kon door andere agenten direct daarna op de Grasdorpstraat de tweede verdachte, de 22-jarige man uit Zwolle, worden aangehouden. De vrouw werd enige tijd later aangehouden op de Van Karnebeekstraat. Zij bleek ten tijde van de vechtpartij in gezelschap van de andere twee verdachten te zijn.

  Uit onderzoek bleek de aanleiding voor de vechtpartij op de Enkstraat een beroving te zijn. Twee mannen, 22 en 23 jaar oud uit Zwolle, werden daar door twee andere mannen zeer agressief benaderd en bedreigd met een mes. Omdat de twee slachtoffers zich hevig verzetten gingen de daders er vandoor.

  De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De twee slachtoffers liepen diverse verwondingen op. Uit verder onderzoek moet de precieze toedracht van het incident en de betrokkenheid van de vrouwelijke verdachte blijken. Volgens procedure wordt er ook onderzoek gedaan naar het vuurwapengebruik door de politie.

  (2014045635)


  ⚠️ Meld

 5. @’vreemde reactie’. Jij zult wel dezelfde persoon zijn als @’geluidsoverlast’. Vind ik lastig. Waarom niet gewoon 1 naam aannemen, zodat we weten wie wat schrijft.

  Maar ik wil eigenlijk reageren op de mededeling dat er schoten zijn gelost. Er wordt altijd vanuit gegaan dat een schot in de lucht niet erg is. Maar zo’n kogel blijft toch niet in de lucht, die komt toch ook weer ergens naar beneden? Hoe gevaarlijk is dat? Zijn daar wel eens ongelukken mee gebeurd? Ik vind daar weinig over.  ⚠️ Meld

 6. @Bernard: daar gebeuren zeker dodelijke ongelukken mee heb ik wel eens ergens gelezen. Vooral in het Midden-Oosten dacht ik waar nogal veel in de lucht wordt geschoten tijdens feesten. Die kleine kogels krijgen een flinke kracht mee tijden de terugval naar beneden.


  ⚠️ Meld

 7. @Japser
  Supermarkten die tot 22.00 uur open zijn, zijn geen uitzondering. Dat een overval aan het einde van de dag gebeurd is vrij gebruikelijk, omdat er dan meer geld in kas is. Een onderzoek daarna kan ook zo een paar uur kosten. Eigenlijk dus helemaal niet zo gek dat de politie op 24.00u nog bezig is met onderzoek na een overval op een supermarkt.


  ⚠️ Meld

 8. Niet lulig bedoeld. Maar jumbo was maar open tot 21:00 deze vrijdag. En als je goed leest staat er ook in het verhaal 23:10… het eerste wat ik (dacht) toen ik eerste reactie las was ook bijna het zelfde. Beetje 2 uur te laat. Om een overval te wezen op de jumbo. zou het eerder om cafe of snackbar Gaan rond die tijdstip. De ene denkt zo. Andere denkt weer anders. Niks miss mee. (Maar dacht zelfde als @japser)


  ⚠️ Meld

 9. ook niet lullig bedoel.
  ik werk zelf in een supermarkt en om er voor te zorgen dat klanten geen last hebben van vullend personeel wordt erbij ons na sluitingstijd gevuld. dit gaat vaak tot na 23.00 door. er wordt na afloop altijd goed opgelet bij het vertrekken juist omdat dit een goed moment is voor overvallers om toe te slaan. dus zo heel raar is niet.


  ⚠️ Meld

 10. Breaking: 3 dagen ver der komt onze piratenzender RTV Zoo met het nieuws over dit schietindident ;D

  Hoeveel luisteraars hebben ze daar eigenlijk, 2 caravans??


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.