FC Hummel WRZV Zaalvoetbalkampioen 2014

Zwolle – Het zaalvoetbalseizoen 2013-2014 is vrijdag 30 mei jl. afgesloten met het jaarlijkse toernooi waar alle (periode) kampioenen strijden om de algehele zaalvoetbaltitel van de WRZV. Los van het kampioenenbal waren er ook de verkiezingen voor de speler en scheidsrechter van het jaar 2014 en de winnaar van de Fair Play Prijs 2014.

“Het was een topseizoen, dat we als vereniging weer op een mooie wijze met het WRZV zaalvoetbalkampioenschap hebben afgesloten, waar mooie en sportieve kampioenen ons een leuke avond wisten te bezorgen. Het komende seizoen is alweer volop in voorbereiding en we zijn nu al flink gegroeid met het aantal deelnemende teams in onze competities. We kunnen het komende seizoen zelfs uitbreiden naar zes i.p.v. vijf klassen. Dat is groei en natuurlijk een fantastisch signaal, dat we met de WRZV op de goede weg zijn, aldus een trotse WRZV Voorzitter Freddy Eikelboom.

De wedstrijden om het WRZV kampioenschap waren vroeg gestart met gelijk een mooi affiche in poule C tussen de hoofdklassers en tevens de nummers 2 in de competitie Van Panhuis en Bola-Lah! De spannende wedstrijd tussen beide favorieten voor het algehele kampioenschap werd in de laatste minuut beslist door Bola-Lah! In poule B vochten de kampioenen DTG en Allesoverrechten.nl onderling hun eerste sportieve duel uit en deze werd gewonnen met 2-0 door DTG.

Na de poule wedstrijden waren I4U- Styrinth, Rafiki en AXIOS de grootste verrassingen met hun kwalificatie voor de kwartfinales.

I4u-Styrinth wist met degelijk voetbal zelfs een plek in de halve finales te bemachtigen door een overwinning na strafschoppen op het verrassend voor de dag komende Rafiki, wie met de scorende “vliegende keep” Brent van Egteren een extra “wapen” had om in te zetten. DTG was in een spannend en sportief duel net iets te sterk voor hoofdklasser Obtentus en won met 1-0. Een duel wat eigenlijk geen winnaar verdiende tussen De Belgische Keizer 2 en Bola-Lah! werd gewonnen met 0-1 door Bola-Lah! FC Hummel maakte in de kwart finale met een 5-0 winst “korte metten” met AXIOS.

In een goed en spannend duel wist FC Hummel de favoriet voor de titel Bola-Lah! met een klein verschil te verslaan. Het leuke duel werd met 2-1 gewonnen door FC Hummel. In de andere halve finale was DTG met 3-0 te sterk voor I4U- Styrinth.

De finale was een waar spektakelstuk tussen DTG en FC Hummel. Daar waar DTG continue het overwicht had, was het FC Hummel met een slimme en ervaren Dennis Elferink in het team uiteindelijk het meest effectief met de spaarzame kansen. Na twee snelle counters wist de kampioen uit de 1e klasse woensdag het sterke DTG op de knieën te krijgen. Met de winst van FC Hummel heeft het WRZV kampioenschap een terechte en goede winnaar gekregen.

Bij de prijsuitreiking kreeg aanvoerder Gerrit Freriks van FC Hummel de kampioenschapsbeker uit de handen van Manuela de dochter van Voorzitter Freddy Eikelboom uitgereikt.

De winnaar van de Fair Play Prijs in 2014 werd gewonnen door het team van Univé Verzekeringen en Ronald Kartosonto werd gehuldigd als beste scheidsrechter van het seizoen 2014.

Speler van het jaar 2014 werd Dennis Elferink (FC Hummel), die nipt de overige genomineerden Romano Saija (Bola-Lah!), Souliman Aouragh (Obtentus), Andy van der Meyde en Peter Opdam (Wolters Recycling) voorbleef.

De WRZV Zaalvoetbalcompetitie start weer in september en er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar om mee te doen aan deze Zwolse zaalvoetbalcompetitie. Voor meer: www.wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer