WVF promoveert naar hoofdklasse

Zwolle- Het waren mooie zaterdagen dit seizoen. Een seizoen waarin handhaving in de eerste klasse de doelstelling was. Bescheidenheid siert de club. In de winterstop werd de doelstelling bijgesteld naar een plaats in het linker rijtje.

Maar de ploeg uit Westenholte bleef lekker vrijuit voetballen en deed lang mee om de titel in de eerste klasse en wist zelfs de derde periode te winnen. Ja, en als je dan de nacompetitie haalt, dan wil je natuurlijk meer en dat is gelukt. Een unieke teamprestatie waar de hele vereniging trots op mag zijn. Als een “echte “ amateurclub ( waar geen dure aankopen worden gedaan) speelt het als hoogst spelende vereniging van Zwolle in de hoofdklasse!!!

Nadat WVF vorige week met 4-1 won van Oranje Nassau had gewonnen, had het aan een gelijkspel tegen LRC voldoende om promotie te bewerkstelligen. De spelers werden door veel supporters, compleet met vuurwerk uitgezwaaid en reden ontspannen richting Leerdam. Later gevolgd door twee volle supportsbussen. Aan alles was te merken dat het geloof in promotie bij iedereen was en dat het vanmiddag niet fout kon gaan. In een sfeervolle ambiance, waarbij achter beide doelen door supporters van zowel LRC als WVF sfeeracties werden uitgevoerd, begonnen de beide ploegen aan de wedstrijd. Het was geen hoogstaande wedstrijd, dat zijn finales bijna nooit, maar spannend was het wel. Helemaal toen WVF al na 7 minuten op een ongelukkige achterstand kwam. De verdediging van WVF werd opgejaagd door LRC, Mike te Wiele, na goed uitkomen de bal vergat te pakken en de 40 jarige zondag hier simpel van wist te profiteren en zo de stand op 1-0 bracht. Even leek WVF van slag. LRC zette vroeg druk en gaf WVF niet de gelegenheid om te voetballen. Zo werd Rob Meijerink flink opgejaagd en hadden Hessel Berends en Jeroen van Brummen veelal te maken met een dubbele dekking op de vleugels. Maar het herstel kwam er en dit leverde in de 25e minuut zelfs de verdiende gelijkmaker op. Rob Meijerink draaide vanaf links een corner in het doelgebied van LRC en deze werd door van der Kleij in eigen doel gekopt 1-1. Dit was tevens de ruststand. 

In de tweede helft speelde LRC vol op de aanval. WVF moest ver terug maar hield zich goed staande. Kansen werden er niet of nauwelijks weggegeven. LRC speelde pompte de bal veelvuldig de bal hoog in de zestien, maar deze waren veelal een prooi voor Mike te Wiele of werden door Dion Reijnen, Marthijn van der Steege, die een schitterend afscheid voor hem, Sybren Poppen en Robbertjan Stals vakkundig weggewerkt. Op het middenveld werden door Rob Meijerink, Lennart Bril, Bas Bouwhuis en Jeroen van Brummen heel wat meters afgelegd en voorin bleven Marc Peppelenbos en Hessel Berends scherp loeren op de counter. Nadat Mike met een fantastische redding een vrije trap van LRC onschadelijk maakte en later nog een schot vlak onder de lat wegtikte. Kwam WVF in de 73 e minuut op voorsprong. Een vrije trap van de ingevallen Richard Bouwmeester werd in eerste instantie door keeper van der Pol gekeerd, maar in de rebound was het onze campinggast uit Berkum, Bas Bouwhuis die de bal in het doel schoot en daarmee WVF definitief in de hoofdklasse schoot. LRC bleef met de moed der wanhoop aanvallen zonder gevaarlijk te worden. Het gaf daarbij veel ruimte weg, waardoor de uitslag in het voordeel van WVF nog hoger had kunnen uitvallen, maar doelman van der Pol had nog een goede redding op een inzet van Marc Peppelenbos na goed voorbereidend werk Hessels Berends. In blessuretijd werd Hessel nog onreglementair onderuit getrokken, toen hij alleen op het doel van LRC kon afgaan, maar dit had geen invloed meer op de eindstand en scheidsrechter Kloet deed dit dan ook af met een gele kaart. Na het eindsignaal was de ontlading dan ook groot. Na een prachtig seizoen, waarin maar twee nederlagen werden geleden. Werd er op het veld door alles en iedereen uitbundig feest gevierd. Een hele mooie beloning voor een unieke teamprestatie waar iedereen zijn steentje aan heeft bijgedragen. Dat is ook de klasse van WVF, als team voor en met elkaar ervoor gaan waarbij plezier er vanaf straalt. En we hebben gezien waar dat toe kan leiden. Trainer Freddy Smit was super trots op zijn team en bedankte zijn spelers voor een fantastisch seizoen, waarin de jongens hebben laten zien fantastisch te kunnen voetballen.

De terugreis was een groot feest. Voorzitter Anton Westenberg wees als reisleider nog eenmaal de plaatsen Horst, Nunspeet en Oldebroek aan. Plaatsen waar WVF voorlopig niet meer hoeft te voetballen. Volgend seizoen gaan we ook niet naar BERKUM, maar rijden we langs Berkum op weg naar Staphorst, ACV en Harkemase Boys. De HOOFDKLASSE  en het gevoel de beste club van ZWOLLE te zijn, geweldig is dat.  Westenholte Viert Feest om volgend seizoen met veel plezier aan het avontuur in de hoofdklasse te beginnen!! Oh ja en de doelstelling? Gewoon handhaven, we blijven immers bescheiden en dat is het mooie aan WVF. Niks moet alles mag. 

LRC – WVF 1-2(1-1)

Score verloop: 7 Zondag 1-0, 25 van der Kleij(e.d.) 1-1, 73 Bas Bouwhuis 1-2       

Gele kaart: Lennart Bril, Marthijn van der Steege WVF 

                    Kooiman, van der Pol, Vaes LRC

Toeschouwers: 1500

Scheidsrechter: M.Kloet

 

Opstelling LRC: VAN DER Pol, de Jong(18Kooiman), van der Kleij, Vosselman, Vaes, Boekhout, Odijk, Muilenburg(68 Sprado), zondag, Gerritsen, Verheul

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Marthijn van de Steege, Sybren Poppen, Robbertjan Stals Bouwhuis(81 Kevin Peters), Rob Meijerink, Lennart Bril(61Richard Bouwmeester), Jeroen van Brummen, Marc Peppelenbos(88kristian Bril), Hessel Berends.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Geweldige prestatie van een mooie club en een fantastisch team. WVF is groot geworden, door klein te blijven! Spelers worden niet betaald en willen graag voetballen voor deze mooie amateurclub. Zo kan het ook!:D

  2. Genieten! Zo kan het dus ook!
    Hoop dat mijn cluppie hier wat van opsteekt. Broodvoetballers voegen niets toe aan je vereniging. Mooi om te zien dat spelers die VVB niet goed genoeg vond, nu aantonen dat ze moeiteloos meekunnen.

    WVF gefeliciteerd en veel succes komend seizoen!

  3. Van Harte Gefeliciteerd, dé Zwolse club is nu ook de hoogst spelende Zwolse club. Lekker feesie overigens zaterdag, in het verlengde van het SvM-toernooi 😀

Reageer