IJssellunch voor winnaars Expeditie Uiterwaard

Zwolle – Onder de eerste 10 aanmelders voor de Expeditie Uiterwaard langs de IJssel in Zwolle werd dit schooljaar door Natuur en Milieu Overijssel en Waterschap Groot Salland een IJssellunch verloot. Groep 7B van Basisschool de Sprankel is de gelukkige winnaar en schuift daarom aanstaande vrijdag na afloop van hun Expeditie Uiterwaard met 28 leerlingen aan tafel bij de Vreugdehoeve.

Natuur en Milieu Overijssel en Waterschap Groot Salland organiseren voor het tweede jaar de Expeditie Uiterwaard voor groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in Zwolle. In het kader van het programma Ruimte voor de Rivier wordt landelijk en lokaal hard gewerkt om het water in de rivier sneller door te laten stromen bij hoog water. Hiervoor vinden bij Zwolle verschillende ingrepen aan de uiterwaarden plaats. Een snellere afvoer van water draagt bij aan een veiliger achterland. Door de veranderingen ontstaat tevens een flink stuk nieuwe natuur langs de rivier.

Tijdens de Expeditie Uiterwaard struinen kinderen onder leiding van een expeditiegids met verschillende opdrachten door de uiterwaarden. Spelenderwijs leren zij veel over zowel waterveiligheid als de specifieke natuur van de uiterwaarden. Scholen die in juni nog willen meedoen aan de Expeditie Uiterwaard kunnen zich aanmelden via: info@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Artikel delen:

Reageer