Hoofdwond na aanval van kraaien

Zwolle – Maandagmiddag is een bewoner die bij het Herfterplein woont aangevallen door een kraai. Een bloedende hoofdwond was het resultaat!

De bewoner kwam van zijn werk thuis en toen hij de schuurdeur open wilde doen werd hij plotseling aangevallen door een paar agressieve kraaien. Een daarvan pikte hard boven op het hoofd van de man waardoor er een bloedende wond ontstond. In de buurt van een nabijgelegen supermarkt was het zondag ook al raak. Daar werd de man door een agressieve kraai belaagd. Maandag was hij echt de klos. Bij de buren van de man zit in de schoorsteen van het huis een nest waar nog kleine kraaien in zitten. Dat zal de reden zijn van het agressieve gedrag van de vogels.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. inderdaad, kraaien zijn super intelligent! wil het verhaal wel eens horen van het slachtoffer, schijnt als je kraaien plaagt je ze terug pakken, ze vergeten geen gezichten en geven het over op hun kinderen!!

 2. Hier het slachtoffer:'(;). Ik heb ze niet geplaagd maar we hebben een vogelvoerbak aan de muur en die heb ik vorige week weer gevuld. Die wordt door kraaien in een dag leeg gegeten. Daarna heb ik er maar niets meer in gedaan. Ik las ook op internet dat ze daardoor ook agressief kunnen worden omdat ze ze hun lekkere voer missen. Maar het zijn er een aantal die agressief zijn en ze bewaken kennelijk hun jonkies goed want die zitten in de schoorsteen van de buren.

  Heb maar even de buren gewaarschuwd en morgen maar met een pet op, op de fiets naar het werk.

  Voorlopig maar even het huis niet te koop zetten:)

 3. @vroeger. Dank, zit alleen nog een bult op m’n kop. M’n zus gaf aan dat het misschien verstandig was om een tetanusspuit te halen. Ga morgen maar even de huisarts bellen.

 4. zodra de jonkies uit gevlogen zijn is het over… de kraaien hier kennen me dus hier geen last..ook niet van de eksters.

 5. Ook in de winter moeten ze zichzelf kunnen redden lijkt mij. Het schijnt zelfs dat door het bijvoeren we nu de mus bijna kwijt zijn. Dit omdat de koolmees het nu veel beter volhoudt door het bijvoeren en daardoor de mus verdrijft.

 6. Ok een kraai, maar je hebt ook buizerds. Verslagje van een collega:

  Natuurlijk avontuur tijdens woon-werkverkeer

  Donderdagmorgen fietste ik op mijn normale fietsroute naar Meppel om 7 uur zo’n vijftig meter achter een mevrouw op de Hoevenweg in de gemeente Dalfsen. Vanuit het bos zag ik een roofvogel komen aanvliegen en ik zag hoe deze buizerd haar aanviel. De eerste duikvlucht was raak en de mevrouw werd met de klauwen aan haar hoofd geraakt. Ze had de veren op haar hoofd zitten! Een tweede aanval kon de hevig geschrokken dame met de arm afweren. Ze viel gelukkig niet van de fiets. Ze vertelde dat dit al de tweede achtereenvolgende morgen was dat ze werd aangevallen. Volgens haar was het een uil. Ik heb gezegd dat aan die beesten doorgaans meer wijsheid wordt toegekend en dat het hier waarschijnlijk gaat om een buizerd met een nest jonge buizerdjes. Die beschermt ze blijkbaar vol overgave. Waarom de agressieve roofvogel het juist op haar had gemunt en niet op mij blijft gissen. Ik heb een kaal hoofd en zij een weelderige bos haar en dat landt wellicht wat gemakkelijker. Zij gebruikte een stille elektrische fiets en ik kom met wat meer lawaai aan. Ik mag toch niet hopen dat de roofvogel een PVV-achtergrond heeft: de dame had namelijk een getinte huid en ik ben blank (en maar een heel klein beetje bruin). Of zou ik toch een wat vriendelijker uitstraling hebben? Ik denk dat het een kwestie van toeval is, afwachten maar wanneer ik aan de beurt ben.

Reageer