Nieuw pand Dermatologisch centrum Isala Zwolle

Allergieën, storende vaatafwijkingen, ongewenste haargroei, open been, spataderen of geslachtsziekten. Voortaan kunnen patiënten hiervoor terecht in het nieuwe pand van het Dermatologisch centrum Isala aan de Dr. Spanjaardweg te Zwolle. De officiële opening van het nieuwe pand vindt plaats op 18 september a.s.

Het dermatologisch centrum heeft de mogelijkheid aangegrepen om moderne behandelingswijzen en technieken in te voeren. Zo kunnen voor de behandeling van spataderen, waarbij samenwerking bestaat met de vaatchirurgen van de Isala klinieken, alle voorkomende behandelingen worden uitgevoerd inclusief endovasculaire lasertherapie. Het nieuwe pand biedt het Dermatologisch centrum Isala ook de mogelijkheid om dagbehandeling aan te bieden voor patiënten met chronische en ernstige huidaandoeningen. Deze patiënten brengen hier meerdere keren per week gedurende gemiddeld tien weken tijd door voor behandelingen als bad-, zalf- en lichttherapie. Dit zijn intensieve behandelingen. Deze afdeling straalt in het nieuwe pand vooral rust en ontspanning uit voor mensen die soms door hun aandoening in een sociaal isolement zijn geraakt. Voorheen was dit in de regio niet mogelijk. Cosmetische behandelingen, zoals het corrigeren van rimpels en plooitjes of het corrigeren van verouderde huid, zijn ook een optie.

In vrijwel alle gevallen heeft de huisarts, verpleegarts of een andere verwijzer de patiënt doorverwezen naar het Dermatologisch centrum Isala. Voorafgaand aan de start van het dermatologisch centrum heeft een uitgebreide inventarisatieronde plaatsgevonden naar de wensen en behoeften onder huisartsen. Een goede samenwerking met de verwijzers heeft al geresulteerd in een aanzienlijke verkorting van de wachtlijst, van 6 weken naar 1½ week. Voor patiënten met dergelijke huidaandoeningen is het namelijk prettig snel geholpen te worden. De korte lijnen met de huisartsen leiden ook tot snelle informatie-uitwisseling over het welzijn van de patiënt. Omdat het dermatologisch centrum onderdeel is van de Isala klinieken, kan er nauw samengewerkt worden met andere specialismen.

Artikel delen:

Reageer