Dames- en herenteam TV Triade solide in Almere

Zwolle – Zowel de dames als de heren van de Zwolse triathlonvereniging TV Triade hebben goede zaken gedaan tijdens de tweede wedstrijd van de landelijke 1eDivisie competitie. In Almere eindigden de dames op een uitstekende 10e plaats van de in totaal 29 deelnemende teams. De heren finishten, ondanks technische problemen, knap op de 12e plek.

triade_dames.jpg

Damesteam TV Triade 

De tweede wedstrijd vond zondag plaats in Almere. Voor de dames kwamen Saskia Bekhuis, Esmeralda Spek-Hovestad en Olga Appelo in actie. Voor het eerst in de geschiedenis van de 1eDivisie stond er een individuele stayersprint op het programma. Dit betekende voor de deelnemers 750 meter zwemmen in open water, 20 kilometer fietsen waarbij, in tegenstelling tot veel andere triathlonwedstrijden, gestayerd mocht worden, en tot slot 5 kilometer hardlopen. Vooral het fietsonderdeel was een waar spektakel door het kaarsrechte parcours in Almere en de twee keerpunten van 180 graden in het parcours, waar in groepen volle bak op af werd gereden. De dames van TV Triade staan in de tussenstand van de 1eDivisie op een gedeelde 8e plaats samen met TV Arnhem en Triathliem uit Didam.

Bij de heren stonden Frank Eggink, Han Peter Lucas, Geert-Jan Vos en Klaas Jan Arkema aan de start. Laatstgenoemde maakte zijn debuut in de 1eDivisie van de triathlonsport. Dit was direct een vuurdoop, vanwege de massastart in open water. Mede daardoor kwam Klaas Jan in de achterhoede uit het water, maar tijdens het fietsonderdeel maakt hij veel tijd goed. De andere heren kwamen op korte afstand van elkaar uit het water. Onder leiding van Geert Jan Vos kon tijdens het fietsen het verschil worden gemaakt, maar door technische problemen verloren de heren toch kostbare tijd. Uiteindelijk finishten de heren van TV Triade op een verdienstelijke 12e plaats. In de tussenstand staan ze nu op de 13e plaats. Met nog drie competitiewedstrijden te gaan is een top-10 klassering in zicht.

triade_heren.jpg

Herenteam TV Triade 

De 1eDivisie triathlon, de een na hoogste teamcompetitie in de vaderlandse triathlonsport, gaat over in totaal vijf races. De eerstvolgende wedstrijd in de 1eDivisie is op 28 juni in Oud Gastel waar Esmeralda Spek-Hovestad, Francis van der Schoot en Kim van Ittersum aan de start zullen staan van de Olympische Afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Bij de heren komen Sebastiaan van de Berg, Geert-Jan Vos, André Plette en Peter van Grootheest in actie voor TV Triade. Vorig jaar eindigde het damesteam op een uitstekende 5e plaats. Het herenteam van TV Triade kwam vorig jaar uit in de eredivisie. Zowel het dames- als het herenteam worden gesponsord door FastForward Wheels en KokkieBikes.

Voor meer informatie over TV Triade: www.tvtriade.nl

Voor meer informatie over 1eDivisie triathlon: www.eerstedivisietriathlon.nl

Artikel delen:

Reageer