Half miljoen voor havenmeestergebouw

Zwolle – Geen drijvende havenmeestervoorziening zoals met name GroenLinks dat wilde, maar een vaste voorziening op het Rodetorenplein. Kosten: een 545.500 euro. Door een aanvraag in Brussel voor 1 juli en realisering van het gebouw voor 1 januari 2016 kan een Europese subsidie van 250.0000 euro gekregen worden. Met die voorwaarde ging de meerderheid van de raad maandagavond tijdens het Raadsplein akkoord. Het besluit wordt over 2 weken genomen.

Naast de havenmeester is het ook de bedoeling dat de marktmeeester in het gebouw komt. In de voorziening kunnen watersporters naar de wc, zich douchen en ze kunnen er hun afvalwater kwijt. Het doel is om meer watersporters naar Zwolle te trekken. Met het realiseren van het nieuwe havenmeestergebouw komt er een eind aan de tijdelijke voorziening in portocabins op het Rodetorenplein. Lokale ondernemers zijn uitgenodigd om mee te doen aan de aanbesteding.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Slechts een half miljoen?
  En dat nog zonder de bekende tegenvallers die Zwolle gewoon zijn..

  – Editted –

  Ik snap er niks van..

 2. Nou begreep ik uit een eerder artikel hier op WLZ dat het invalidentoilet in het nieuwe onderkomen van de fietsenbewaarder vlakbij de Belgische Keizer zou komen?
  Wie is er nou in de war?? de gemeente? of ik???8)8)

  ————–

  U hebt gelijk!

 3. De betrokkenheid van “Europa” bij Zwolle door het subsidiëren van een havenmeestergebouw en de herinrichting van de Oude Vismarkt is waarachtig ontroerend. Ze weten daar echt prioriteiten te stellen. We hebben nu naast de provinciale subsidies en rijksbijdragen gelukkig een derde potje gevonden. Dat dat allemaal wat omslachtig is, controles vergt en inhoudelijke bemoeienis van de subsidiënten met zich meebrengt is bijzaak, want hier tegenover staat een sterk vereenvoudigde rol van onze gemeenteraad. Het hoeft in de raad namelijk niet meer over de inhoud te gaan, maar over hoe er zoveel mogelijk uit de ruif kan worden gegeten en daar hebben we bij de gemeente specialisten voor. Gratis geld laat je niet liggen nietwaar? Het mes snijdt nog aan 2 kanten ook: de subsidieverleners tonen op deze wijze hun gegoedheid, en vooral hun onmisbaarheid. Zo trek je nog eens kiezers.

 4. Hoera! 500K uitgeven om iedere dag nog meer voor open bruggen stil te staan. Ze hadden voor de centen beter een aanleg stijger en een bushalte kunnen maken t.h.v. de ijssel. Dan had niemand er last van gehad. #ZwolleGroteStadBoerenBeleid

Reageer