Leerlingen CCC leren zweefvliegen

Zwolle – Vorige week hadden leerlingen uit vwo 5 van het Carolus Clusius College wel een heel bijzondere les. Tijdens het vak InterScience leerden zij namelijk zweefvliegen bij Aero Club Salland in Lemelerveld. Naast dat het erg leerzaam was voor de leerlingen was het voornamelijk ook erg leuk. "Het was echt vet cool. Je mocht zelf sturen!", aldus één van de leerlingen.

 

zweefvliegen.jpg 

 

De leerlingen leerden bij Aero Club Salland de ins and outs over zweefvliegtuigen en het vliegen. ‘We begonnen met een zeer interessante intro. Toen was het aan ons de taak om een vliegtuig in elkaar te zetten. Vervolgens was het tijd voor het echte werk want elke leerling mocht in een tweezitter met een ervaren instructeur mee de lucht in! We hebben veel geleerd over de werking van het vliegtuig en over hetgeen er werkelijk voor zorgt dat het ook in de lucht blijft. Het was een gave dag!’, aldus de leerlingen van 5 vwo.

De leerlingen gingen zweefvliegen in het kader van het vak InterScience. Tijdens de lessen van dit vak werd het onderwerp ‘Zweefvliegen’ behandeld en leerden de leerlingen van de geschiedenis tot aan de ontwikkelingen van het zweefvliegen. ook maakten de leerlingen kennis met het natuurkundige aspect dat bij zweefvliegen aan bod komt. 

Artikel delen:

Reageer