Water4Daagse Zwolle

Zwolle – Bezoek de Water4Daagse in Zwolle die duurt van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni 2014. Tientallen interessante activiteiten gedurende deze vier dagen laat de Proeftuin Water van de Regio Zwolle de unieke veelzijdigheid van water zien. Educatief, leuk, inspannend, verwonderend of ontdekkend. Voor iedereen is er iets te beleven!

 

De Water4Daagse is een evenement waarmee de initiatiefnemers hopen ons waterbewustzijn te vergroten. Ook draagt het bij aan het concreet en zichtbaar maken van de Proeftuin Water. Deze proeftuin is geen gebouw of organisatie maar een innovatienetwerk van uiteenlopende partijen die kennisontwikkeling, kennisoverdracht en samenwerking aanjagen om tot vernieuwende ideeën en innovatieve projecten rond het thema water te komen. Waterveiligheid staat volop in de aandacht in Nederland. In de regio IJssel-Vechtdelta stromen IJssel, Overijsselse Vecht en de Sallandse weteringen samen. In Zwolle zijn er activiteiten bij het waterwingebied in het Engelse Werk, Doepark Nooterhof, de Expeditie Uiterwaard, de Watercorrector in Holtenbroek, een waterwandeling bij het Engelse Werk en er worden door het carillon waterliederen gespeeld vanaf de Peperbus.

"Door klimaatverandering moeten wij rekenen op meer wateraanvoer door de rivieren en een nog sterkere invloed van het IJsselmeer. Het is een stevige opgave om in te spelen op deze ontwikkelingen. Om die reden is onze regio een proefgebied voor innovaties binnen het Nationaal Deltaprogramma. Tegelijkertijd biedt dit kansen om de IJssel-Vechtdelta nog aantrekkelijker te maken als woon- werk- en recreatiegebied."

De activiteiten van de Water4Daagse hebben te maken met alles waar water bij komt kijken in de IJssel-Vechtdelta. Een greep uit het programma: lekker varen, wandelen en fietsen langs mooie waterrijke plekken, wat te doen als de zeespiegel stijgt, productie van duurzame teelt op water, vanuit de millenniumdoelen kijken naar de geschiedenis van water, spelen met water in Doepark Nooterhof, en nog veel en veel meer…

Kijk voor een overzicht van het programma op www.water4daagse.nl

De Water4Daagse, is een initiatief van Proeftuin Water regio Zwolle. De organisatie bestaat uit Provincie Overijssel, Waterschap Groot Salland, Natuur en Milieu Overijssel, gemeente Zwolle, gemeente Kampen, ToekomstSterk, TTE Consultants, 3Dimensies en Arcadis.

Artikel delen:

Reageer