Samenwerking Landstede en beveiliger Trigion

Zwolle – Beveiligingsbedrijf Trigion en Landstede Veilig & Beschermd gaan samen onderzoeken hoe ze elkaar kunnen versterken met uitwisseling van expertise, ervaring en kennis. Landstededirecteur Eric van den Ham en districtsmanager Henk Sulman van Trigion hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het komende jaar wordt een verkenningsjaar, waarin bekeken worden wat de mogelijkheden zijn. Ondertussen kunnen studenten van de opleiding Coördinator Beveiliging stage lopen bij het beveiligingsbedrijf.

trigion.jpg 

Landstede is al jaren innovatief, kleinschalig en middenin de samenleving bezig met het vakgericht en zoveel mogelijk in de praktijk opleiden van studenten in samenwerking met het bedrijfsleven, precies zoals minister Bussemaker het voor ogen heeft. Beveiligingsbedrijf Trigion is kritisch in het kiezen van samenwerkingspartners op het gebied van onderwijs, en heeft om die reden toenadering gezocht met Landstede. Beide organisaties hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, met de bedoeling om gebruik te maken van elkaars expertise en kennis, en in elkaar te investeren.

De komende tijd worden de mogelijkheden onderzocht en met ingang van het nieuwe schoolseizoen stelt Trigion stageplekken beschikbaar voor studenten Coördinator Beveiliging niveau 3. Zij kunnen in het veelzijdige bedrijf proeven aan de verschillende facetten van de beveiligingsbranche. Dat kan surveillance zijn, evenementenbeveiliging, de beveiliging van gebouwen en terreinen, het kunnen ook werkzaamheden op de meldkamer betreffen.

Stagebedrijven worden kritischer, omdat er door hun klanten steeds meer een appel wordt gedaan op kwaliteit. Dat betekent niet alleen dat studenten op basis van potentiële vaardigheden worden geselecteerd, ook van de begeleidende docenten wordt flexibiliteit en kennis van zaken verwacht. De veiligheidsbranche is wars van een 9 tot 5-mentaliteit, studenten worden opgeleid voor een onregelmatig beroep. Zij worden ingezet op alle mogelijke tijdstippen, op verschillende locaties met uiteenlopende doelgroepen. De docenten van het landschap Veilig & Beschermd van Landstede dragen die multifunctionele en flexibele inzetbaarheid uit. Trigion is een gerenommeerd beveiligingsbedrijf dat dergelijke flexibiliteit verwacht.

Het komende jaar worden de mogelijkheden van de samenwerking verkend. Beide partijen hebben de intentie om met elkaar in gesprek te gaan over de manier waarop de wederzijdse expertise zo effectief en innovatief mogelijk kan worden ingezet. Uit een evaluatie zal blijken of er voldoende voedingsbodem is om deze te intensiveren en op welke manier dat zal gebeuren. 

Artikel delen:

Reageer