Wijkwethouders Zwolle bekend

Zwolle – De Zwolse wethouders zijn de komende periode bestuurlijk aanspreekpunt voor de Zwolse wijken en buurten. Zwolle kent al vele jaren het ‘wijkwethouderschap’: de wethouders in de Overijsselse hoofdstad hebben elk een aantal stadsdelen waarvoor zij aanspreekpunt zijn voor bewoners en wijkwerkers.

 16-05-2014_coalitieakkoord_gemeente_zwolle_03.jpg

De verdeling voor deze nieuwe collegeperiode is als volgt: Wethouder René de Heer is wijkwethouder voor Stadshagen, Veerallee en Hanzeland. Wethouder Filip van As is wijkwethouder voor de Binnenstad, Aa-landen en Berkum. Wethouder Ed Anker vervult die rol voor de Kamperpoort, Westenholte, Spoolde, Wijthmen, Windesheim en het gebied ten oosten van de Vecht. Wethouder Nelleke Vedelaar heeft Diezerpoort, Holtenbroek en de Wipstrik onder haar hoede. En wethouder Jan Brink is wijkwethouder voor Assendorp en Zwolle-Zuid.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Wij hebben Van As gekregen, en daar zijn we niet helemaal gelukkig mee. Had liever een wat steviger persoonlijkheid als De Heer, Vedelaar of Anker gezien.

 2. Lucht:

  De man die de Zwolse politicus Willem Lucht half maart met de dood bedreigde is vanmiddag veroordeeld tot een taakstraf van twintig uur. De man was zich amper bewust van de impact van zijn daden, constateerde de rechter.

  Lucht betoogde vanmorgen in de rechtbank dat hij enkele raadszetels mis is gelopen doordat hij zijn campagne uit angst moest onderbreken. De rechter zei er niet omheen te kunnen dat de 40-jarige Ten B. ernstige bedreigingen heeft geuit, maar gezien zijn beperkte verstandelijke vermogens hield ze het bij een klein taakstrafje.

 3. De bedreigingen zijn vast behoorlijk aan gekomen bij dhr. Lucht. Maar dat hij nu echt denkt dat hij daar door raadszetels heeft mis gelopen. Hij blijft dromen.

 4. Een ‘kleurrijk’ stel op de foto! Niet dus! Zoals wel vaker. Letterlijk en figuurlijk!

  En dat het qua beleid, uitvoering etc. ook niet veel beter wordt, waag ik te betwijfelen! Nog steeds blunderende politici met een portefeuille in de raad. Een wethouder die ondanks verlies toch terugkeert en kennelijk door mag gaan met ‘eigen vlees keuren’ (Stadshagen, Festivals, Geluidsoverlast, etc.).

  Het verlies van vertrouwen in de politiek door ‘de gemiddelde burger’, zie ik hier niet alleen ‘in beeld’ maar ook nog eens bevestigd door middel van de benoeming van deze personen als (wijk)wethouder!

  Verbazingwekkend!

 5. Héhé, eindelijk eens een positieve reactie. Een verademing ten opzichte van al het geklaag hier. 🙂

  En dat het qua beleid, uitvoering etc. ook niet veel beter wordt, waag ik te betwijfelen!

 6. En wat doet een wijkwethouder precies? Volgens mij is de term gelul in de ruimte.

  ‘Aanspreekpunt voor de wijk’? Ben benieuwd hoe vaak we de wethouders daadwerkelijk op zien staan vanaf het pluche om te zien hoe het er in de wijk aan toe gaat.

 7. zie De heer daar grijnzen op de foto zijn partij heeft verloren bij de verkiezingen en meneer mag wethouder blijven .Onbegrijpelijk had liever een de SP een kans gegeven ,De heer heb ik de afgelopen jaren alleen hier en daar een opening zien verrichten en het glas zien heffen .Maar de zaken goed afronden heeft hij nergens gedaan zeker in stadshagen niet.Maar handig gespeeld van hem want die portefeuille ligt nu bij een andere wethouder die mag het zaakje opknappen.Nee de Heer verdiende het in vele ogen niet om terug te komen als wethouder verneem ik zo zie je maar hoe het spelletje politiek met de burgers wordt gespeeld.

 8. Belachelijk dat de Heer wijkwethouder wordt, het feit dat hij nog steeds wethouder mag spelen is nog bespottelijker. Krom en onbegrijpelijk.

 9. Tactische zet, maar ook gelijk een zwaktebod van de gemeente om wethouder de Heer niet te koppelen aan Wijthmen. Wethouder Anker kan zich altijd beroepen op: van de afspraken en de beloftes over de Wijthemerplas weet ik niets. Uw opmerkingen neem ik mee, tja en iedereen weet, daar hoor je niets meer van.

 10. En toch zijn er nog steeds mensen (reaguurders) hier, politieke ‘durfhalsen’, die met droge ogen durven te beweren dat de stemmer niet bedondert wordt!

  Zelfs de grootste verliezer (qua stemmen c.q. uitslag), de grootste verliezer (qua problematiek in de portefeuille)… … mag gewoon weer aanschikken… … wederom als wethouder!

  CU bedankt! PvdA bedankt! VVD bedankt! Waarom ik jullie niet meer serieus neem en waarom ik niet meer stem? Nou, vanwege dit politiek incorrecte plaatje dat ook nog eens kleurloos is… … in velerlei opzicht!!

  Leg het maar eens uit, hier bijvoorbeeld op de weblog!

 11. Tja Hanekamp. Voorlopig geen verkiezingen dus de VVD en de Heer wanen zich de komende vier jaar veilig. Wen er maar vast aan.

 12. Wanneer alleen de partijen in de raad die ten opzichte van 2010 stemmen gewonnen hebben het college zouden mogen vormen, dan zou er geen meerderheid zijn. Alleen de CU (+4,9%), D66 (+5,6%) en SP (+5,2%) hebben gewonnen. Samen goed voor 19 zetels. Een meerderheid in Zwolle is minimaal 20 zetels.
  Wat Hanekamp wil, kan dus helemaal niet.

 13. 4 jaar heeft de heer onzin uit zit kramen en dat heeft ons een hoop geld gekost Zie bv.parkeergarage ,onderzoek 35000 belverdere nietopgelost bloemmanweg pesten. CHU NIET NAGEDAGHT DE HEER WEGWEZEN

Reageer