Informatiebijeenkomst Sporen in Zwolle

Zwolle – ProRail en gemeente Zwolle nodigen de inwoners van Zwolle uit voor een informatiebijeenkomst over de toekomstplannen voor de sporen in en rond Zwolle. U bent welkom op maandag 16 juni tussen 19.00 en 21.15 uur op Hogeschool Windesheim in Zwolle, ruimte G2.20. Tijdens de bijeenkomst geeft ProRail een toelichting op deze toekomstplannen.

Om de verbinding tussen Noordoost Nederland en de Randstad te verbeteren, is er meer ruimte voor treinen nodig op het spoor. Om dit mogelijk te maken heeft staatssecretaris Mansveld samen met de provincies Groningen, Fryslan, Drenthe en Overijssel op 17 december 2013 besloten om samen 225 miljoen euro te investeren in spoorknooppunt Zwolle. Dit bedrag is bestemd om: – het spoor tussen Zwolle en Herfte te verdubbelen en een vrije kruising aan te leggen; – sporen en wissels op het emplacement van Zwolle aan te passen; – extra opstel- en servicesporen te bouwen met bijbehorende voorzieningen.

Komende tijd onderzoek doen

De plannen staan in grote lijnen op papier, en worden de komende jaren verder uitgewerkt. Er zijn meerdere varianten mogelijk voor de genoemde onderdelen. In 2014 en 2015 vervolgt ProRail daarom het onderzoek naar de verschillende mogelijke varianten en gaan we meer gedetailleerde ontwerpen maken. Volgens de huidige planning wordt er in de tweede helft van 2015 een variant vastgesteld. Naar verwachting starten we in 2017 met bouwen en midden 2021 is het project gereed.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst leggen wij u uit wat we gaan onderzoeken, welke procedures van toepassing zijn en hoe de planning er ongeveer uit ziet. ProRail wil de voorbereidingen doen in goed overleg met de omwonenden en de omgeving. Op de informatieavond vertellen we u meer over de manier waarop we u betrekken.

Waar en wanneer?

U bent van harte welkom op maandag 16 juni om 19.00 uur op Hogeschool Windesheim, Gebouw G, ruimte G2.20, Campus 2-6, 8017 CA Zwolle.

Programma

19.00 – 19.30 uur: Inloop met koffie en thee

19.30 – 20.15 uur: Presentatie toekomstplannen

20.15 – 21.15 uur: Informatiemarkt

Na een algemene toelichting op de plannen is er ruimte om tijdens de informatiemarkt in gesprek te gaan met medewerkers van ProRail. Ook zijn er medewerkers van de gemeente Zwolle aanwezig om vragen over de Spoorzone te beantwoorden.

Meer weten?

Kijkt u op www.prorail.nl/zwollespoort.

Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten van ProRail 0800 – 776 7245 (gratis) of via www.prorail.nl/contact. 

Artikel delen:

Reageer