Greijdanus-leerlingen lossen moord op in Odeon

Zwolle – Dinsdag was de première van theatervoorstelling ‘Murder at the Mansion’ in theater Odeon, de Grote Avond van Greijdanus Zwolle. Een spannende detective met professioneel toneel, afgewisseld door zang, dans en acro.

foto_2_liesbeth_hovenga_-_grote_avond.jpg
Foto: Liesbeth Hovenga

Al vanaf het begin van dit schooljaar zijn de voorbereidingen in volle gang. Het stukis een samenwerking tussen in totaal meer dan honderd leerlingen en docenten. ‘Murder at the Mansion’ gaat over een congres van detectives waar de beroemde inspecteur Davis op gewelddadige manier wordt vermoord. Er begint een spannende speurtocht naar de dader. Waar genoeg expertise blijkt te zijn, lijken er net zo veel verdachten rond te lopen. Spanning, humor en een vleugje romantiek in een decor met de sfeer van een Engels landgoed in de jaren 40.

Je wordt als toeschouwer meegezogen in de wereld van detectives. Soms wordt het stuk plotseling afgewisseld met een indrukwekkend stukje acro of dans. Het houdt je als toeschouwer alert tussen theorieën en valse beschuldigingen.Het verhaal heeft als boodschap dat het beeld dat je vooraf van iemand hebt niet altijd hoeft te kloppen. Vooroordelen kunnen iemand onterecht beschuldigen. Met een sterk staaltje speurwerk wordt de echte dader uiteindelijk ontmaskert. Na afloop klinkt er een luid applaus voor het schitterende optreden van de leerlingen. Het stuk speelt alleen deze week nog op woensdag 4 en donderdag 5 juni (de kaarten zijn inmiddels uitverkocht). Op donderdagmiddag is er een speciale matineevoorstelling voor basisscholen.
 
foto_1_liesbeth_hovenga_-_grote_avond.jpg
Foto: Liesbeth Hovenga 
Artikel delen:

Reageer