Big Bang Broccoli deelt broccoliplantjes uit

Zwolle – Op 7 juni deelt Big Bang Broccoli broccoliplantjes uit in Zwolle. Voor deze actie hebben Groenkapje, Partij voor Cultuur, Imkerij Hortensius, Blauwdruck, Stadstuinders, Cultuur Diner en FoodGuerrilla de handen ineen geslagen. Dit doen zij om aandacht te vragen voor de marketing van gezond voedsel en het groeien van je eigen eten voor het hele gezin. Dus kom een plantje halen en Grow your own Bro! Ook staat er een gratis kop broccolisoep voor je klaar om 15.30 uur bij Blauwdruk aan de Grote Markt te Zwolle.

 

Wist je dat slechts 5% van de volwassenen, en 1 tot 2 % van de kinderen voldoende groenten eet in Nederland? Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met het groeien van hun eigen voedsel meer groente eten dan kinderen die hier geen ervaring mee opdoen, aldus hoogleraar voedingswetenschappen Jaap Seidell (VU). Daarom wil Big Bang Broccoli ouder en kind stimuleren om samen een broccoliplantje te groeien op balkon of in de tuin, en het is nog leuk ook. Big Bang Broccoli is een campagne van FoodGuerrilla die aandacht vraagt voor gezond eten en de gigantische marketingbudgetten die schuil gaan achter ongezond voedsel.

In samenwerking met slimme reclamebureaus, branche organisaties en andere enthousiastelingen die zich belangeloos inzetten, wordt Big Bang Broccoli niet gefinancierd met enorme budgetten, maar gerealiseerd met de kracht van velen.

 

Op 7 juni is iedereen welkom om vanaf 15.30 uur bij het voormalige VVV kantoor aan de Grote Markt een stekje te komen halen en te genieten van de lekkerste broccoli hapjes.

 

Voor meer informatie over Big Bang Broccoli kijk op www.bigbangbroccoli.com.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer