Echtpaar Marskamp-Laarman 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Marskamp-Laarman waren dinsdag 3 juni 60-jaar getrouwd. Loco-burgemeester René de Heer bracht het echtpaar woensdag een bezoek in hun woning aan de Abelenlaan om hen te feliciteren. Als cadeau kreeg het stel het boek ’80-jaar in Zwolle’ van Joop van Putten.

 

 04-06-2014_bruidspaar_marskamp-laarman_60jr_getrouwd_02.jpg

 

Willem Marskamp geboren 25 april 1929 en Jentje Laarman, geboren 25 december 1929, beiden zijn geboren in Zwollekerspel. Meneer heeft op verschillende plaatsen gewoond, Laag Zuthem, de Doorn, de Wijk, bij Hekking, Meijer en aan de Hessenweg. Zijn vader was weduwnaar geworden en is later opnieuw getrouwd. In die jaren werden de kinderen op verschillende plaatsen ondergebracht. Mevrouw heeft altijd aan de Maatgraven gewoond. Ze hebben elkaar ontmoet op de Christelijke Jeugdvereniging aan de Bergkloosterweg in Berkum. Op 3 juni 1954 zijn ze getrouwd in Zwollekerspel, zijn toen gaan wonen in Zwartewaterklooster. Na 2 jaar daar gewoond te hebben zijn ze verhuisd naar Welsum/ Dalfsen en weer 2 jaar later zijn ze naar de Maatgravenweg/Berkum verhuisd. Daar hebben ze ruim 40 jaar gewoond. Sinds een aantal jaren wonen ze nu met veel plezier aan de Abelenlaan in Berkum. Ze kregen samen 5 kinderen: 4 zonen en 1 dochter en 9 kleinkinderen: 1 kleindochter en 8 kleinzonen.

 
04-06-2014_bruidspaar_marskamp-laarman_60jr_getrouwd_03.jpg
 
04-06-2014_bruidspaar_marskamp-laarman_60jr_getrouwd_01.jpg 

Meneer is na school boerenknecht geworden, totdat hij 2 jaar daarna in militaire dienst moest. Na zijn diensttijd is hij tot aan zijn trouwen weer boerenknecht geweest. Vanaf 1954 was zijn beroep chauffeur, begonnen bij Landbouw Coöperatie in Hasselt achtereenvolgens bij Hoop op Zegen melkfabriek in Zwolle, Van Berkum vatenhandel te Zwolle, en de Diepvriesunie ook in Zwolle. Daarnaast hadden ze aan de Maatgravenweg ook jarenlang een 6-tal melkkoeien en een aantal varkens. De hobby van mevrouw waren de pauwen, kippen, geiten enz. Het was een bekend weitje voor menig fietser tussen Zwolle en Dalfsen. Mevrouw is altijd huisvrouw geweest en gebleven.

 

De heer en mevrouw Marskamp mochten er altijd ook graag met de auto op uit gaan, samen of met anderen die ze meenamen voor dagje uit. Helaas gaat dit om gezondheidsreden niet meer, meneer heeft kanker gehad bij zijn linkeroog en heeft een oogprothese, mevrouw’s rechter onderbeen is geamputeerd en zij heeft dus ook een prothese. 

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer