Huiswerkklas Travers Welzijn bestaat 25 jaar

Zwolle – De Huiswerkklas van Travers Welzijn bestaat dit jaar 25 jaar. Ter ere van dit feit was er een jubileumuitgave. Wethouder Jan Brink was bij de receptie aanwezig en overhandigde de uitgave aan de jongeren en hun ouders.

04-06-2014_huiswerkklas_trafers_welzijn_bestaat_25_jaar_01.jpg 

Wekelijks komen middelbare scholieren op de maandag- en/of woensdagavond naar brede school Het Wonderwoud in de Zwolse wijk Dieze. Daar krijgen ze gratis ondersteuning op maat. De begeleiding wordt gegeven door verschillende vakkrachten en er is ruimte om rustig te kunnen werken en leren. De redenen waarom de scholieren hiervan gebruik maken, lopen uiteen. De een kan zich bijvoorbeeld moeilijk concentreren thuis en de ander heeft moeite met een bepaald vak en wil daarvoor graag extra ondersteuning. Jaarlijks melden zich 75 nieuwe leerlingen aan. Veel van hen blijven er hun gehele middelbareschoolperiode komen. Sinds 1989 begeleidt Mustafa Marangoz, sociaal cultureel werker bij Travers Welzijn, de Huiswerkklas. Met de Huiswerkklas speelt hij op een laagdrempelige manier in op de ondersteuningsbehoeften van de jongeren.

04-06-2014_huiswerkklas_trafers_welzijn_bestaat_25_jaar_03.jpg

04-06-2014_huiswerkklas_trafers_welzijn_bestaat_25_jaar_04.jpg

04-06-2014_huiswerkklas_trafers_welzijn_bestaat_25_jaar_02.jpg 

img_6611.jpg

Foto: Harry ten Klooster  

Het werk biedt Marangoz al 25 jaar lang veel voldoening. “Het is fantastisch om te zien dat jongeren die onvoldoendes op hun rapporten hebben, uiteindelijk met mooie cijfers hun diploma halen. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat ze het goed doen op school, onze begeleiding is ook gericht op hun sociale ontwikkeling: wat zijn hun talenten, wat vinden ze leuk? En, wat moet je doen om je doel te behalen?” legt Marangoz uit. Veel leerlingen bevalt de kosteloze begeleiding zo goed dat ze gedurende hun hele middelbareschooltijd naar de Huiswerkklas blijven komen. Ook enthousiasmeren zij vriendjes, broertjes, zusjes en andere bekenden, waardoor de Huiswerkklas al 25 jaar een zeer goed bezocht project van Travers Welzijn is.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Ik wil bij de organisatie en alle docenten van harte feliciteren met het geboekte resultaten en dank hun vooral voor hun inzet om deze kinderen hiermee een toekomst perspectief te bieden, dit bewijst maar eens weer hoe waardevol dit is. Ook wil ik alle personen bedanken die voor de lekkere hapjes gezorgd, mensen ga zo door!! Prima werk mede dankzij aan Dhr. Mustafa Marongoz. Respect!

 2. 25 jaar geleden was ik de eerste die deelnam aan de huiswerkklas waar Dhr.Marangoz voor zorgde.

  Hij heeft zich ingezet en zet zich nog steeds in voor hulp aan ieder die dit nodig heeft. Hiervoor mijn respect en dank voor alle steun die hij in ieder geval voor mij heeft betekent.

  Ik ben inmiddels al zon 10 jaar verhuisd uit Zwolle en merk dat er niet overal iemand is zoals Dhr.Marangoz.
  Daarom is Zwolle een stad die zeer veel geluk heeft met iemand zoals hem.

  Hij is voor mij een broer , een vriend en vertrouwenspersoon geweest in die tijd en is nog steeds zo.
  Ik wens Dhr.Marangoz dan ook , dat hij nog vele jaren bij de organisatie betrokken kan en mag zijn.

  Mijn vriendelijke groeten,

  Temel Punar

Reageer