Voorkom insluiping tijdens het WK

Zwolle – Onder het motto ‘Nederland gaat voor goud! Inbrekers ook…’ vraagt Politie Oost-Nederland voor en tijdens het Wereldkampioenschap voetbal extra aandacht voor insluipers. Door in woningen waarbij ramen en deuren openstaan een oranje preventievoetje achter te laten, worden bewoners gewaarschuwd voor inbrekers en insluipers.

Onze voetballers spannen zich tijdens het WK 2014 maximaal in om wereldkampioen te worden. Wanneer bewoners gezellig bij de buren, familie of vrienden de wedstrijden bekijken of bij een overwinning de straat op gaan om feest te vieren, bestaat de kans dat inbrekers of insluipers toeslaan. De politie adviseert bewoners dan ook om voor vertrek te checken of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten, zodat de feestvreugde niet kan worden verstoord.

Wat de politie doet

Het terugdringen van het aantal woninginbraken, pakken van daders en voorkomen van nieuwe inbraken heeft een hoge prioriteit. Bij iedere woninginbraak waarvan aangifte is gedaan, start de politie een (buurt)onderzoek en vindt er forensisch onderzoek plaats. Daarnaast houdt de politie extra toezicht in wijken waar een verhoogd risico is op woninginbraken.

 

Hoe u het insluipers moeilijker maakt

   

 • Zorg voor goed hang- en sluitwerk

   

 • Laat de kamer of ruimte waar u een raam of deur heeft openstaan niet onbeheerd (ook niet om te douchen, slapen, boven stofzuigen, enzovoort) en leg geen waardevolle spullen in het zicht (laptop, fotocamera, portemonnee). Een dief heeft minder dan een minuut nodig om uw spullen weg te halen.

   

 • Sluit ramen en deuren gedurende de nacht. Inbrekers of insluipers kunnen ook gebruik maken van een klein raam, zoals een open bovenlicht.

   

 • Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot zitten.

Meer preventietips leest u op www.politie.nl.

http://www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak.html

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Nog meer waarschuwingen en tips!

  Waarschijnlijk dus ook nog meer betweterige reacties hierop volgend!

  Want sommigen willen niet gewaarschuwd worden en hechten geen belang aan tips! Zie de reacties op de waarschuwingen voor de zwemwatertemperaturen elders op de weblog.

 2. Volgens mij draai je het om, jeroen zw: uit het feit dat ik niet anders piep, concludeer jij dat het me nooit is overkomen. Een bijzondere redenering.

 3. “Bericht door Dame, op 5 juni 2014 21:52
  Dat gaat ook gebeuren, jeroen zw. Het wachten is alleen op het moment dat jij in het buitenland bent.smilies/tongue.gif”

  Whahaha mooie reactie Dame! 😉

 4. Leg mij dan eens uit wat er te halen valt. In de ‘Oranjebuurten’ sowieso niets… En men zit voor de buis dus de rest van Zwolle heeft qua inbraken dus ook niets te vrezen.

 5. Wat een gezeur, de enigen die een buit ophalen is het Nederlands team en wel in Brazilie!! Wat hebben we dan een feest om de “Buit”

 6. Volgens mij draai je het om, jeroen zw: uit het feit dat ik niet anders piep, concludeer jij dat het me nooit is overkomen. Een bijzondere redenering.

  Hahaha, geweldig! 2-0

Reageer