Zakjes chips tijdens sportieve Avond4daagse

Zwolle – De Avond4daagse in Zwolle is donderdag voor de vierde avond van start gegaan. De startlocaties waren vv ZAC op sportpark Jo van Marle in Zwolle Zuid en HFC Storica op Sportpark Het Hoge Laar in de Aa-landen. De avond verliep prima met, na een dag van buien, een zonnetje erbij. 

a4d_donderdag20140605-2.jpg

Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeeeven…" werd weer als vanouds door vele deelnemers uit volle borst gezongen. De wandelroutes liepen deze avond door Zwolle Zuid en door de Aa-landen. Een mooie wandeling langs de fraaie IJsseldijk of het mooie gebied in Zwolle Noord rond de Wijde Aa was het gevolg. De wandelaars konden na een natte dag droog lopen, en dat maakt het wandelen toch iets prettiger! Onderweg kregen de schoolgroepen hun natje en droogje, maar dat is niet meer zoals het vroeger was. Toen kreeg je tijdens de tocht een appel en een beker karnemelk, nu worden er zakjes chips uitgedeeld… Een recordaantal van 8.500 wandelaars zetten hun beste beentje voor om vrijdagavond vanaf 19.30 uur de week feestelijk af te sluiten met een defilé door de binnenstad van Zwolle en daar de felbegeerde medaille in ontvangst te nemen.

a4d_donderdag20140605-5.jpg

a4d_donderdag20140605-6.jpg

a4d_donderdag20140605.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

a4d_donderdag20140605-3.jpg
 
a4d_donderdag20140605-7.jpg  
 
a4d_donderdag20140605-4.jpg
 
 
 
 
 
Artikel delen:
Reacties 22
 1. Ook in de Aa-landen rommel na de stoet. De Smaragd was in iedere geval de school die zakjes chips uitdeelde. Van hun bleven zakjes achter in het park bij de Wijde Aa. Het zou de school sieren dat vandaag nog op te gaan ruimen!!

 2. De politie is inmiddels ingeschakeld nav diverse aangiftes.
  Een diepgaand onderzoek is gestart en justitie zal alles op alles zetten om deze criminelen op te sporen.

 3. Wij organiseren op onze school ( De Twijn) in september onze eigen wandel4daagse en delen na afloop ( gezonde) dingen uit. En leren ( en controleren) onze kinderen geen rotzooi achter te laten.

 4. Ps ik stoor me ook ongelooflijk aan de grote hoeveelheden snoep die kinderen “verdienen” na zo’n wandelingetje…….

 5. Het is toch niet de school die alles van zich afgooit, maar die onopgevoede kids begeleid door de ongeinteresseerde ouders.

 6. Is inderdaad jammer. Zo’n evenement is juist geschikt om kinderen respect voor de natuur te leren. En als de scholen (behalve de Twijn dan) daar geen boodschap aan hebben lijkt me veel verloren. Misschien kunnen nog wat meer scholen hier reageren?

 7. Deelname van scholen aan de Avond4Daagse wordt niet door de school (leerkrachten/directie) verzorgd, maar door de ouders van de school. Misschien een idee van de organisatie van de Avond4Daagse om deze ouders bij de opgave aan te geven dat ze alleen gezonde etenswaren en drinken zonder troepverpakking uit mogen delen bij de rustmomenten? En dan nog een leuke actie erbij van de groenteboeren ipv de megasupermarkten…

 8. Het probleem ligt niet bij de Vierdaagse, maar omdat er dan ineens een heleboel mensen bij elkaar komen waarvan een flink percentage blijkbaar niet opgevoed is om hun zooi achter hun kont op te ruimen komt het ineens naar boven.

  Je ziet in het dagelijks leven ouders ook vaak genoeg verpakkingen op de grond kwakken, dus van die kinderen kun je niet verwachten dat ze uit zichzelf snappen dat dat asociaal is. En dan krijg je dus dat de schoonmakers in de treinen gaan staken en de treinen “ineens” veranderen in een rijdende vuilnisbelt: er zijn teveel mensen die te laks zijn om hun eigen troep zelf op te ruimen. Hebben ze nooit geleerd en niemand heeft er ooit iets van gezegd.

  Een mogelijk signaal kun je wel verwachten van de scholen: inderdaad geen chips, chocola etc. meer uitdelen maar “gewoon” een appel. Je kind kan echt die 5 kilometer wel uitlopen zonder te hoeven schuimbekken van de kleurstoffen en de suikers.

  Onze school (Werkschuit) stuurde trouwens na de eerste dag een mail rond waarin benoemd werd dat sommige kinderen troep op straat gooiden en waarin gevraagd werd aan de ouders om dit te bespreken met hun kinderen. Deze school deelde trouwens appels uit, plus één stuk snoep (maar veel kinderen pakten meer, wat ook weer in de mail benoemd werd).

  Er is maar zoveel wat een school kan doen. Het begint toch echt bij de opvoeders.

Reageer