Zwolle organiseert ambtenarentoertocht

Zwolle – De gemeente Zwolle organiseert de komende drie edities van de ambtenarentoertocht. Vanaf 2015 neemt Zwolle het stokje over van de gemeente Enschede die de tocht de afgelopen drie jaar organiseerde.

ligfietsen.jpg 

“Nu Zwolle verkozen is tot Fietsstad 2014, mag deze bekende wielertocht in onze stad niet ontbreken”, vindt René de Heer, wethouder sport. “En vlak onze sportprestaties niet uit. Zwolle staat inmiddels op de kaart als echte sportstad. Alle reden dus om dit mooie wielerevenement de komende drie jaar in onze stad te organiseren”.

De ambtenarentoertocht is een recreatieve wielertocht voor alle ambtenaren uit het land maar ook andere wielerliefhebbers zijn van harte welkom om deel te nemen. De exacte data van de toertocht voor de komende drie jaar zijn nog niet bekend.

Artikel delen:
Reacties 45
 1. Zeker een dagje fietsen in de baas zijn tijd. Merkt toch niemand als ze een dag niet op kantoor zijn. Vooral op het stadskantoor Zwolle niet. Laat wethouder de Heer zich a.u.b. met belangrijker zaken bezig houden

 2. Ik vind ’t een heel goed idee dat Zwolle de komende
  drie edities van de ambtenarentoertocht organiseert.
  Hoe sportiever hoe beter, Zwolle is echt een mooie
  sportstad aan ’t worden. En ’t is financieel
  ongetwijfeld ook een mooie bijdrage aan de Zwolse
  financiele middelen. Is er een becijfering gemaakt
  van wat ’t oplevert? Weet iemand dat?
  Ik denk dat evenementen zakelijk gezien top zijn voor Zwolle.
  Anderzijds, als ’t zakelijk gezien niet ‘klopt’,
  dan beter NIET denk ik.
  Kortom, is ’t filantropie, namens ons allen, of gewoon goed bestuur?
  We moeten immers niet hebben dat er ook maar ene ‘cent’
  wordt verspild, in deze barre tijden.

 3. Natuurlijk, voor ambtenaren, soort zoekt soort, moet Zwolle ineens weer als fietsstad op de kaart gezet worden.
  Ambtenaren zijn blijkbaar wel belangrijk genoeg om iets voor te regelen, ongeacht wat het kost.
  Gemeente Zwolle, ik vraag mij nog steeds af waarom jullie een fietsevenement bij uitstek, de Leontien’Ladysride (waar duizenden dames aan mee doen), alleen dan voor vrouwen van alle rassen, gezindten en leeftijd, uit Zwolle weg hebben laten gaan?
  Zijn wij vrouwen niet belangrijk genoeg om iets groots en sportiefs voor te organiseren?

 4. Wat dacht je van een dagje verlof, jacob? En als ik het goed begrijp mag Mij en al haar vriendinnen ook gewoon meefietsen.

 5. @Dame Bedankt, maar ik ben geen ambtenaar, zal voor een fietstochtje van de gemeente geen vrij krijgen van mijn werkgever.
  Ik denk ook niet dat ik mij thuis zal voelen tussen de club van ambtenaren die gesubsidieerd mogen fietsen.
  Of denken ze zo een veredelde ladie’s ride op te kunnen zetten?
  Laat maar, wij gaan wel lekker naar Raalte en omliggende gemeenten waar ze tenminste een feestje weten te bouwen rondom dit fenomeen.

 6. @Mij ik ben het met je eens dat die Lady’s ride een gezellige boel is met een heel eigen sfeer. Deze tocht is meer voor toerrenners, een andere doelgroep.
  Leontien van Moorsel vroeg om ??25.000 subsidie plus allerlei praktische ondersteuning van de gemeente (wegafzettingen ed). Hoeveel subsidie krijgt deze toertocht? Ik heb er niets van kunnen vinden.
  Wel dat de deelnemers gewoon vrij moeten nemen: is weer één vooroordeel minder…:)
  Ik vind er niks mis mee dat de gemeente als werkgever medewerking verleent aan deze tocht. En jij uiteraard veel plezier en zonnig weer met de Ladies ride in raalte gewenst.

 7. Haha het blijft toch ook weer genieten met al die negatieve reacties. Het zijn ook altijd dezelfden. Ik mis alleen Japser nog.

 8. @FCZZ, tuurlijk een schatschot, liefst met een kanon van minimaal 90 decibel. E n wie kan dit schot beter lossen dan onze eigen fietsende wethouder. Toevallig ook nog verantwoordelijk voor het evenementenbeleid en de ter discussie staande geluidsnormen. Gelukkig heeft wethouder de Heer zichzelf de tijd gegund tot na de zomer om te komen met zijn rapport over geluidsoverlast. Slim, de gemoederen zijn dan weer tot rust gekomen zodat Zwolle weer snel over kan tot de orde van de dag.

 9. Ja ik ben ambtenaar, ja ik heb de afgelopen 3 keer meegedaan aan de ambtenarentoertocht in Enschede. En dat was super! Mooi dat het volgend jaar in Zwolle kan, blij mee! En nog wat, ik heb gesnipperd, dus in eigen vrije tijd! Enneuh iedereen ambtenaar of niet kan volgend jaar meedoen!

 10. Verlof is een wettelijk recht, WFvN (bron: werk.nl):

  Een werknemer heeft recht op vakantiedagen. Tijdens een vakantiedag wordt het loon doorbetaald, maar de werknemer hoeft niet te komen werken. Een werknemer heeft recht op vier keer ‘de overeengekomen arbeidsduur per week’ aan vakantie. Dit zijn de zogenaamde wettelijke vakantiedagen.

 11. Klopt. Maar nu kom je met een andere term aanzetten: verlofdag. Een snipperdag is ook een verlofdag maar dan 1 die je zelf kan opnemen. Voor mij zijn de (vakantie)verlofdagen geregeld; daar heb ik geen enkele inspraak in.

 12. Ok, ik snap het. Voor mij is een snipperdag gewoon een verlofdag, maar dan een losse dag buiten een vakantie. Jammer voor je, want je lijkt me wel een fietser (aan je avatar te zien tenminste).

 13. Dat circus is mischn goed voor die ambtenaren, dan krijgen ze mischn wat afleiding, want de hele dag op je reet blijven zitten en elke 15min koffie drinken, dat is waar de meeste van hen goed in zijn….

 14. Hartstikke leuk voor de ambtenaren in Nederland en ook heel leuk dat Zwolle dit gaat organiseren, ik stel echter voor dat deze tocht of op goede vrijdag of op 5 mei georganiseerd wordt. Dagen waarop ambtenaren vrolijk vrij zijn (waarom is mij een raadsel) en de rest van Nederland gewoon werkt. Daarnaast zou ik graag zien dat de ambtenaren ook gewoon 40 uur per week gaan werken, net zoals in het bedrijfsleven. Ik vind het werkelijk van de gekke dat ambtenaren anno 2014 dit soort voordelen hebben. Overigens heb ik het hier niet over de door de door mij zeer gewaardeerde vuilnismannen en vrouwen en andere mensen die namens de overheid echt werken.

 15. Wat zou het leven zijn zonder ambtenaren, Leonardo? Op welke beroepsgroep moest je dan je gal en vooroordelen spuwen?
  Niet dat het iets uitmaakt want de volgende keer schrijf je het waarschijnlijk toch weer net zo, maar toch hecht ik eraan om even wat feiten weer te geven. Goede vrijdag is alleen voor gemeenteambtenaren een vrije dag. Andere ambtenaren moeten gewoon verlof opnemen. 5 mei is eens in de vijf jaar (een lustrumjaar) een vrije dag; de andere vier jaar is het een verlichte vrije dag (m.a.w. wordt van je verlof afgetrokken). Ambtenaren werken 36 uur; daarvoor hebben zij in de tijd van de vorige crisis in de jaren 80 salaris ingeleverd. Het doel van die werktijdvermindering was een bijdrage te leveren aan de torenhoge jeugdwerkloosheid. Ook nu staan ambtenaren alweer jaren op de nullijn wat salaris betreft.
  Dus ja, er zullen veel ambtenaren zijn die graag gelijke arbeidsvoorwaarden hebben als het bedrijfsleven.:)

 16. @Dame zou je subiet op willen houden met je nuance. Als iedereen dat leest en snapt, valt er helemaal niks meer te zeuren op de over het algemeen gewoon hardwerkende ambtenaar. Stel je voor! 😉

 17. Je hebt gelijk, Japser. Dat geldt natuurlijk voor meer onderwerpen. Er zijn er hier een paar (rijgedrag buschauffeurs, mensen met bontkragen, fantasieën over daders, speculaties over oorzaken ongevallen, gemeentebestuur, en nog zo wat) waar altijd dezelfde pavlov-reacties op komen en dit is er één van. Ik zal anderen niet meer hun speeltje proberen te ontnemen door feiten aan te dragen…. En jij?;)

 18. Dame, wat is er tegen op een 40-urige werkweek voor ambtenaren? Waarom is 5 mei een verplichte vrije dag? Ik werk het in het bedrijfsleven en bij ons bedrijf zijn de salarissen ook al ruim 4 jaar bevroren.

 19. @Leonardo de ambtenaren werden jaren terug verplicht om 36 te gaan werken, zodat er meer banen gecreeërd konden worden.
  5-5 is voor sommige mensen, eens in de 5 jaar een vrije dag. Omdat we dan onze vrijheid vieren. Het is van de zotte dat het niet voor iedereen altijd een vrije dag is.

 20. @Jasper

  vrijheid vieren is een groot goed

  op zondag is iedereen vrij, behalve de ondersteunende diensten
  o.a. ziekenhuispersoneel, politie en brandweer
  laten we het in de toekomst dan vieren op de 1ste zondag na 5 mei!!!

  wel voor jou 1 probleem:
  jij bent voor de koopzondag en nu wil je op 5 mei alle winkels dicht, een kronkel wat mij betreft!!!

 21. Koopzondag en Bevrijdingsdag zijn twee compleet verschillende zaken. We vieren niet dat we op die dag niet hoeven te werken. Die kronkel bestaat wel, maar die zit in jouw verhaal.

  En je idee om het op de eerste zondag na 5-5 te vieren is vooral onhandig.

  Voor mij zou het schelen, ik heb nu al jaren vrij genomen op 5-5.

 22. @Leonardo Er is niets tegen een 40-urige werkweek voor ambtenaren. Sterker nog, de meesten (fulltimers) werken 40 uur. Die extra 4 uur wordt niet uitbetaald, maar wordt met verlof gecompenseerd.
  Waarom 5 mei een vrije dag is, vind ik een beetje onnozele vraag. Het zal je toch niet ontgaan zijn wat we dan vieren?

Reageer