Line-up Bruisconcert met Jett Rebel

Zwolle – Buro Ruis heeft de line-up voor één van de hoogtepunten tijdens de Bruisweken bekend gemaakt! Niemand minder dan Jett Rebel, Bells of Youth en Backgammon treden op tijdens het Bruisconcert dat plaats vindt op donderdag 21 augustus op het Rodetorenplein te Zwolle. Het  ‘concert voor de stad’ is onderdeel van dé introductieweek voor studerend Zwolle, maar is gratis toegankelijk voor iedereen, dus niet alleen voor de deelnemers aan de Bruisweek.

 

jett_rebel_persfoto_highres2.jpg 

Dit jaar zal het Bruisconcert plaatsvinden op donderdag 21 augustus op het Rodetorenplein. De line-up bestaat uit drie veelbelovende namen die zeker voor een onvergetelijke show gaan zorgen. We mogen 2014 wel het jaar van Jett Rebel noemen. Na Valerius en The Souldiers vond de jonge Jelte Tuinstra het tijd om zelfstandig verder te gaan. Hij bracht in 2013 twee EP’s uit, Venus en Mars, die Giel Beelen en De Wereld Draait Door ervan overtuigden om Tuinstra in de studio uit te nodigen. Vanaf toen ging het hard: Eurosonic Noorderslag volgde, een Edison voor Beste Nieuwkomer, hij wint een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer én de Serious Talent Award.

Als klap op de vuurpijl is zijn nummer ‘On Top of the World’ te horen bij de aftiteling van de film ‘The Amazing Spiderman 2’. In Zwolle zagen we hem al eerder tijdens Paardpop en in de kleine zaal van Hedon, nu is het tijd voor Jett Rebel om het Bruisconcert op zijn kop te zetten!

Bells of Youth 
Bells of Youth bestaat uit vijf langharige muzikale dames, die begeleid door meerdere instrumenten, bloedmooie liedjes zingen. Dit jaar brachten ze hun debuutalbum ‘BOY’ uit. De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem, pasgeboren lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt. Noem het ‘indiepop’ of ‘harmonsiche electrofolk’ of verzin zelf iets, de optredens van Bells of Youth staan in ieder geval garant voor een glimlach op je gezicht. Tijdschrift OOR noemde ze één van de beloftes voor 2014, ze speelden eerder al op Noorderzon en het Jonge Harten Festival. Ook werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Dit voorjaar toeren ze door het land, o.a. als support act van Color Reporters en zijn ze te zien op vele festivals.

Backgammon 
‘Lekkere frisse nummers met een goed eigen geluid’, aldus de jury nadat Backgammon het Studenten Band Festival 2013 won. Sindsdien heeft de indie/pop formatie vele kleine en grote optredens achter hun naam staan. Na deze goed ontvangen shows werd het tijd voor de 1e EP ‘Get Rich’. Na de spetterende EP release werd Backgammon uitgenodigd om te komen spelen bij radio 2 tijdens het Tros Muziekcafé. Als klap op de vuurpijl is Backgammon in september 2013 uitgeroepen als 1 van de ‘Hollandse Nieuwe’ van VPRO’s 3voor12. 

De Bruisweken 
De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle. Het is voor studenten de perfecte manier om kennis te maken met alles wat Zwolle te bieden heeft. Tijdens de Bruisweken staat Zwolle drie weken lang in het teken van introductieactiviteiten. Hoogtepunten zijn: de driedaagse Hbo Bruisweek met het Bruisconcert, de Mbo Bruisdag en een keur aan verenigingsintroducties, evenementen, en nog veel meer. De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis en komen tot stand in samenwerking met de Zwolse onderwijsinstellingen, gemeente Zwolle, Poppodium Hedon en Odeon de Spiegel Theaters. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer