Felle strijd tijdens Skelterrace

Zwolle – Vrijdag organiseerde het Deltion College voor de 5e keer op rij de Skelterrace. Tijdens dit evenement streden 200 eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen in teamverband om de YouTechtrofee. Met dit evenement wil Deltion leerlingen enthousiast maken voor techniek. Het was gezellig druk tijdens de Skelterrace op de baan bij Karba, Mede door het goed weer konden de opdrachten prima uitgevoerd worden.

 

skelteren-22.jpg 

 

Steeds meer vmbo-scholen zien het belang in van techniekactiviteiten voor hun leerlingen. Het aantal wedstrijdteams van de Skelterrace is de afgelopen jaren dan ook explosief gestegen. In 2010 verschenen er 8 teams aan de start en dit jaar 20 teams. De race heeft inmiddels een regionaal karakter gekregen door deelname van scholen uit Zwolle, Meppel, Steenwijk, Raalte en Epe. Voorafgaand heeft ieder team een bouwpakket van een skelter ontvangen, waarmee ze tijdens de techniekles aan de slag mochten. De eerste technische uitdaging was het in elkaar zetten van de skelter. Daarna mochten ze de skelter pimpen en van allerlei technische snufjes voorzien. De wedstrijd bestond uit 7 onderdelen, waaronder een sprint, een pitstop, een behendigheidsparcours en een race. Daarnaast werd gekeken welk team zich het beste presenteerde en kon verkopen en werd de mooiste skelter beloond met een prijs. Het evenement werd afgesloten met een race voor alle teams.

 

skelteren-67.jpg

 

 skelteren-36.jpg

 

 skelteren-30.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

De Skelterrace 2014 werd mede mogelijk gemaakt door: YouTech, Salland Olie, OTIB, Techniektalent.nu, Fundeon en Rocli Racing. Rocli Racing deed mee aan de vmbo-mbo leerroute van de Thorbecke Scholengemeenschap en het Deltion College. Tijdens deze leerroute hebben 12 vmbo-leerlingen onder begeleiding van studenten van het Deltion College, drie wedstrijdkarts in elkaar gezet.

 

De organisatie van de Skelterrace was in handen van studenten van de mbo-opleiding Facilitaire Dienstverlening van het Deltion College. Samen met studenten van de mbo-opleiding Mechatronica, die de elektronische tijdklokken hebben gemaakt, en de techniekambassadeurs hebben zij de wedstrijddag in goede banen geleid.

 

Het evenement sloot goed aan bij de actielijnen van het in 2013 gesloten landelijke Techniekpact. Uitgangspunt van dit plan was de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid om stagnatie in de economische ontwikkeling te voorkomen.

 

skelteren-7.jpg 

 

  skelteren-27.jpg

 

skelteren-57.jpg

 

skelteren-65.jpg

 

skelteren-70.jpg 

 

skelteren-9.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het was weer een fantastische dag. Deltion bedankt voor de organisatie. Team Bumpercars van JenaXL gefeliciteerd met het behalen van de prijs voor de mooiste skelter.

Reageer