Zonnige intocht Avond4daagse Zwolle

Zwolle – De Zwolse Avondvierdaagse zit erop. De laatste dag van het jaarlijkse wandelfeest waar dit jaar een record van de 8.678 oude- en jonge wandelaars aan meededen eindigde op deze fraaie lenteavond in het centrum van Zwolle met een defilé dat burgemeester H.J. Meijer afnam voor het stadhuis.

untitled_12.jpg

Een lint van wandelaars trok deze avond vanaf Park de Wezenlanden door het stadscentrum van Zwolle. Diverse muziekkorpsen vergezelden deze laatste avond de sportievelingen. Le Bombardon zorgde voor de feestelijke muzikale noot op het Grote Kerkplein. Met name de vele kinderen glommen vrijdagavond van trots. Tja, wat wil je; volop bloemen, snoep en bovenal de medaille als beloning! De burgemeester had vantevoren aangekondigd dat hij deze avond geen handen zou schudden, en dat deed hij dan ook niet. Ook was de organisatie zo slim geweest om hekwerk tussen de burgemeester en de voorbij wandelende groepen te plaatsen. De burgervader hield het bij zwaaien. Dat zorgde er mede voor dat de kilometers lange stoet, ondanks een reanimatie onderweg, een uur eerder kon eindigen. Het werd weer een groot sportfeest.

untitled_14.jpg 

untitled_9.jpg 

untitled_4.jpg  

Via Lees verder meer foto’s… 

untitled_3.jpg
 
untitled_1.jpg
 
untitled_7.jpg 
 
untitled_5.jpg
 
untitled_8.jpg 
 
untitled_13.jpg 
 
untitled_2.jpg  
 
Artikel delen:
Reacties 6
  1. maar het liep wel héérlijk door! Dit was het eerste jaar dat ik mee liep maar m’n vrouw heeft al vaker meegelopen en merkte een enorm verschil met andere jaren. Toen was het continu een afwisseling van lopen en stilstaan. Dat was er dit jaar absoluut niet bij. We konden gewoon in een constant tempo doorlopen. Dat is wel een gunstige bijkomstigheid is (of misschien juist wel het doel van de organisatie? zo ja, organisatie: doel behaald!)

  2. Okee, op de site van de avond4daagse staat:

    Dit gaat aanzienlijk beter, en dit jaar hopen wij ook weer meer ??winst?? te boeken bij het defilé. Eén groot feest, maar het starten duurt vaak te lang (vooral als je een van de laatste groepen bent) en onderweg zijn er opstoppingen. Vooral door het vele handen schudden bij de burgemeester.
    Dit jaar roepen wij een ieder op om het handen schudden over te slaan en de burgemeester op een andere wijze te begroeten. Dit kan heel simpel zwaaiend of zingend, maar wie weet hebben jullie hele creatieve ideeën om de burgemeester te begroeten. Zolang jullie vooral door blijven wandelen, want dit is prettiger voor een ieder. Helpen jullie ons dit jaar mee aan een vlotter verloop?

    Lijkt me helder. Dat was dus de opzet van de organisatie en met succes.

Reageer