Feest van de Geest in het klooster

Zwolle – Zaterdag was de eerste dag van Feest van de Geest, een driedaagse opening van deuren van het Dominicanenklooster in Assendorp.

img_3503.jpg

Ook de rest van het pinksterweekend is er nog de mogelijkheid de kloostertuin in te lopen, waar je rustig kunt zitten met thee, koffie en heerlijke taartjes van Christel’s Cupcakes. Ook is er de mogelijkheid een labyrint te lopen of een hartenkreet in de bloeiende wensboom hangen. In de kloostergang kun je de tentoonstelling bezichtigen van het jonge kunstenaarsduo Fabriek Fanatiek. De theetuin en tentoonstelling zijn vrij toegankelijk. Daarnaast zijn er diverse workshops te volgen zoals ‘Praten met een pater’ door FabriekFanatiek of ‘Ochtendgloren yoga’ met Elsa Visser. De afsluiter van dit feest wordt verzorgd door deelnemer van ‘De beste singer song writer van Nederland’ Ruud Fieten op maandag.

 img_3402.jpg

img_3462.jpg

img_3439_hdr.jpg

Meer foto’s via lees meer… 

img_3417.jpg
img_3434.jpg
img_3459.jpg
img_3492.jpg
img_3513.jpg
 img_3538.jpg
img_3540.jpg
img_3568.jpg
img_3574.jpg
img_3586.jpg
img_3591.jpg
img_3601.jpg
img_3606.jpg
img_3608.jpg
img_3631.jpg
 
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Joke,
  Ik vraag me af of je een klein beetje besef hebt
  van hoe vreselijk schadelijk het ‘katholieke’
  voor de mensheid is.
  Ik vind het echt schokkend te lezen “Feest van de Geest in het klooster”.

 2. @hanshanzeland

  “”… een klein beetje besef hebt… ”

  Generaliserend, primitief en schofferend! Dat is wat je reactie is!

  Verdiep je eens in een weergegeven nieuwsfeit hier op ‘WLZ’ en vraag je dan eens af of het betrekking heeft op jouw relatie dan wel bedenkingen met ‘het katholieke’. Je doet daarmee niet alleen jezelf, maar ook anderen een plezier!

  Zeg maar, een beetje meer besef tonen!

 3. @Gerlinde… … ‘het katholieke’ bestaat niet niet!

  En dat er binnen de Katholieke Kerk allerlei misstanden zijn en waren, dat is voor mij ook een kwalijk gegeven, maar; ‘on topic’… niets mis met deze mensen! De mensen genoemd in dit artikel!

 4. @hanshanzelland en Gerlinde Ook dit is de Katholieke kerk:

  Paus Franciscus, de Israëlische president Shimon Peres, de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de orthodoxe patriarch Bartholome?s hebben zondagavond in de Vaticaanse Tuinen samen gebeden voor vrede in het Midden-Oosten.

  Voor het gebed kwam het tot een ”historische omhelzing” tussen Peres en Abbas, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

  ”Vrede sluiten vraagt om moed, meer nog dan oorlogvoeren”, aldus de paus. Naast moed is voor het sluiten van vrede ”sterkte en geduld” nodig. Israëli’s en Palestijnen onderhandelen al jaren vergeefs over vrede. Onlang is een nieuwe, door de Amerikanen gesteunde onderhandelingsronde op niets uitgelopen.

  Via Twitter had de leider van de Rooms-Katholieke Kerk ”alle mensen van goede wil” opgeroepen om mee te bidden voor vrede in het Midden-Oosten. De bijeenkomst vond plaats in de tuinen van de kerkelijke staat op een plek waar geen beelden zijn van christelijke heiligen waaraan joden of moslims aanstoot hadden kunnen nemen.

 5. Gerlinde, Ach ja, ik ken geen mens die geen ‘schadelijke elementen voor de mensheid bezit’ en daarmee ook geen systeem of dat vrij is van die elementen. Maar ik juich je ideaal natuurlijk van harte toe.

  Maar ‘de hele dag open’ geloof ik niets van. Van hoe tot hoe laat is dit dan?

 6. In principe kan elk geloof schadelijk zijn voor de mensheid.
  Mensen / kinderen worden bang gemaakt voor iets wat niet tastbaar is.
  “Pas maar op want als je dit of dat doet kom je in de hel”.
  Er zijn ook nog zoveel vrouwonterende methoden in, vooral de uiterst streng gelovige gebieden, hier in nederland. Waarom moet en vrouwen daar perse in een rok of jurk lopen, lang haar hebben en het haar in een knoetje hebben? Zou God, als die al bestaat, minder van mij houden omdat ik kort haar heb en altijd in een broek loop? Alleen daar hoor je bijna nooit wat over in de media. We geven wel heel erg af op de moslimvrouwen, dat die er bedekt bij moeten lopen maar over hoe de nederlandse vrouw zich eigenlijk dezelfde dingen op laat leggen hoor je niemand.
  Dat een paar katholieken misstappen hebben begaan wil niet zeggen dat elke katholiek gelovige of predikende fout is.
  Geloof is naastenliefde, respect voor de ander, respect voor alles wat leeft, naar elkaar omkijken, kan innerlijke rust en steun geven, en vul maar in. Geloof hoort alleen geen angst voor iets onzichtbaars met zich mee te brengen. Zoveel stromingen, zoveel meningen, zoveel oorlogen, en dat allemaal om dezelfde God.

 7. Ik lees regelmatig het “nieuws” hier op het weblog. En ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat in de comments onder de artikelen, enkele mensen staan, die op werkelijk elk onderwerp hun mening menen te moeten geven. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed in ons land, maar om nu overal tegenaan te gaan lopen staan leuren met je gezeur. Het is gewoon nooit goed. Lees de artikelen, neem de tekst in je op, en ga verder met het volgende ding wat je interessant vindt, zonder iemand op zijn ziel te staan, of nog even na te trappen op elk wissewasje. Lijkt me zoveel beter voor je gemoedsrust, het leesplezier van anderen die echt niet op je gedoe staan te wachten, en ook voor het algemeen fatsoen. Niet iedereen wil je geklaag leren kennen. Het lijkt een beetje op zo’n rare man, die in het midden van de diezerstraat iedereen aanklampt om je zijn foldertje in handen te drukken, wat je vervolgens ongelezen de prullebak inwerkt. Nutteloze moeite. Terwijl er zoveel moois is in dit leven. Ik vraag me af of je daar een klein beetje besef van hebt.

 8. Laat mensen toch lekker reageren zoals hun willen hier op de weblog . Das toch het mooie er aan . Ken een ander zich weer lekker ergeren en weer een ander genieten . 😀

 9. De bovenstaande comments vluchtig doorgelezen en daar wil ik niet op reageren.

  Ik heb gewoon heerlijk mogen tekenen in de mooie binnentuin van het klooster.

  Daar heeft geloofsovertuiging of geschiedenis van religie weinig mee van doen verder.

  Was een topdag op een toplocatie! Dank hiervoor.

 10. Uh, kortom ‘het katholieke’ is vreselijk
  schadelijk voor de mensheid. Licht ik verder niet toe.
  Denk zelf maar na.

 11. Maandag geweest en genoten.
  Blijft een prachtig gebouw en mooie omgeving.
  Jammer van die misplaatste troubadour in de gang.
  De vrijwilligers verdienen een pluim !

Reageer