Westenholte in ‘Vuur en vlam’ gezet

Zwolle – Zaterdag 7 juni organiseerde ‘Excelsior’ het 17e IJsselfestival in Het Anker in Westenholte. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Vuur’. Met maar liest 450 muzikanten verdeeld over 16 deelnemende verenigingen werd met muziek, presentaties en natuurlijk het weer Westenholte in ‘Vuur en vlam’ gezet.

Tijdens het middagprogramma, bedoeld voor opstap- (C) en jeugdorkesten (B,) traden kleine en grote orkesten voor het voetlicht. De een had wat meer, de ander wat minder volwassen steun. Componist Rob Goorhuis voelde zich als jurylid geplaatst in de vuurlinie tussen vurig spel en vlammend slot. Met veel toewijding en passie werd er gemusiceerd. Beoordeeld werd naar vermogen van het deelnemende orkest en de moeilijkheidsgraad van haar programma. 

Als winnaar van het middagdeel mocht het Studieorkest “De vrolijke Muzieknoten” van Chr.Muziekvereniging Ontwaakt uit Hattem de wisselbeker, plus een studietrompet aangeboden door Muziekhandel Theo Steenbeek Nijkerk, in ontvangst nemen. De presentaties rond het thema ‘Vuur’ brachten Olympisch vuur, vuurvliegjes, kampvuur, vuurgevechten en natuurlijk de brandweer. De originaliteitsprijs werd uitgereikt aan B-orkest Brassband “Excelsior” Zalk. Zij ontvingen een cheque voor het organiseren van een BBQ. 

Ook het avondprogramma bracht veel goede muziek. Verplicht voor de A-orkesten was het spelen van een muziekwerk van de hand van componist, en jurylid van deze dag, Rob Goorhuis. Ondanks de warmte werd ook hier met veel passie en toewijding gespeeld. Het niveau van de zes deelnemende verenigingen varieerde van de 5e divisie tot de concertdivisie. Bij de beoordeling van de zes werd dan ook vermogen van de vereniging en de moeilijkheidsgraad van het programma  meegenomen. De wisselbeker voor het best presterende orkest werd door de kersverse Zwolse wethouder van cultuur, de heer Jan Brink, overhandigd aan Chr. Muziekvereniging “Excelsior” uit Schraard.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer