Cultuur om je vingers bij af te likken

Zwolle – Na het ongelofelijke succes van vorig seizoen, start in De Oude Ambachtsschool in Zwolle ook dit jaar weer het Cultuurdiner. Vorig jaar was dit een grandioos succes, de vijf de diners waren steevast uitverkocht.

Net als vorig jaar zullen er diners geserveerd worden met oogst van eigen moestuin, aangevuld met gesponsorde producten van Gooody Fooods, Biologische Slagerij Herman Haverkort en De Stadsbakker. Gasten krijgen een drie-gangendiner voorgeschoteld, met cultuur als kers op de taart. De kosten hiervoor bedragen niet meer dan een tientje zodat biologisch eten én cultuur voor iedereen toegankelijk is!

“Cultuur” in de breedste zin van het woord; tijdens de eerste –overigens wederom uitverkochte- editie op 21 juni komt Beeldbuisfestival Zwolle haar opwachting maken en schotelt ze de gasten prachtige korte films voor. Tijdens editie twee, op 26 juli, krijgt het Cultuurdiner een muzikaal-culturele invulling. De laatste editie van dit jaar vindt plaats op 30 augustus. We verkassen van DOAS naar Theater The Young Ones voor een XXL- editie. Dit belooft een groots spektakel te worden! Ook dit jaar wordt hobby-bio-kok Marjan van der Molen bijgestaan in raad en daad door de Partij voor Cultuur o.l.v. Martijn van Hese. Beiden kijken weer uit naar een zeer succesvol Cultuurdiner- en moestuin seizoen. Meer informatie op www.partijvoorcultuur.nl/cultuurdiner Aanmelden voor de diners kan viacultuurdiner@partijvoorcultuur.nl
Artikel delen:
Reacties 14
 1. Jij denkt dat je heel wat bent, of niet? Dat is wat ik constateerde op die avond van jullie op die debatavonden. Zolang rechts aan het roer staat in Holland heb je niets in te brengen.

 2. Linda, bedankt voor je ietwat botte reactie. “Heel wat zijn” doet er niet toe. Wij snappen eerlijk gezegd niet zo goed waarom ego er toe doet. “Aan het roer staan” net zo min. Het gaat er om dat je mensen wat kunt geven. Als jij dan een grote mond open wilt trekken, doe het dan niet omdat we gratis werk leveren, zodat mensen met een kleinere portemonnee een leuke avond kunnen hebben. Of onderneem zelf wat.

 3. GADVERDAMME!!! Er wordt weer iets geweldig leuks georganiseerd! Ik hou daar niet van! Ik zwelg liever in narigheid en en spui mijn gal op alles wat positief is!
  Ik vreet liever bespoten groente (als ik al groente eet) en snuif het poeder uit pakjes Honig!

  Moet ik nog doorgaan?
  Dat kan!

  Kusjes van de Haatsmurf.

 4. Hopelijk blijven ze met de muziek wel beneden de 90 dB. En zorgt de gemeente er ook voor dat de auto’s niet via mijn straat gaan? Daardoor ervaar ik namelijk immense overlast. Vooral automerken ontworpen in Frankrijk laten de kopjes in mijn kast rinkelen. Ik heb dan ook liever dat dit in het vervolg wordt verboden…..

 5. Oh wat ben ik blij dat je heel wat bent, iemand die iets doet! ipv aan de kant loopt te schreeuwen en verder blijft zitten en alleen maar negatief kan zijn. Ik heb er weer zin wordt vast weer heel gezellig en boeiend en lekker. Tot de 21e!!

 6. Slechts 1 vraag, ‘kan ’t uit’?
  “Uitverkocht” leest trouwens als dat
  het commercieel gewoon een heel goed ding is.

  Ik heb ook wel een klein beetje bedenkingen bij
  wat er in de ‘oude ambachtschool’ gebeurt,
  mega beetje zelfs, dat ding lijkt er nog te staan
  als een jaar na jaar subsidie verstokende draak.
  Kan iemand helderheid scheppen in de financiele
  situatie van ’t geheel?

 7. @hanshanzeland

  Uiteraard. De plek, de oude ambachtsschool, wordt gehuurd. Net als theater the young ones, voor 30 augustus. Vrijwilligers helpen mee met oogsten op de moestuinen en het koken en uitserveren van de drie gangen, niemand krijgt betaald én er is geen subsidie in het spel. Idee is geboren omdat er in lokale moestuinen veel over is. Dat de slager, de natuurwinkel en de bakker doneren komt omdat ze het een sympathiek idee vinden. Net als artiesten die komen optreden. Dit is een initiatief dat niet om geld gaat. Check de website anders even, die is behoorlijk transparant.

 8. Beste ‘Hanshanzeland’,

  Als secretaris van de vereniging DOAS reageer ik even op uw vraag. Ik nodig u uit om eens in De Oude Ambachtsschool te komen kijken hoe zo’n 30 culturele ondernemers aan het werk zijn om in de regio Zwolle ‘kunst, cultuur en ambacht’ te bieden. Een doel dat strookt met de ambities van de PVC, vandaar deze mooie samenwerking. DOAS ontvangt geen subsidie meer, maar draait zelfstandig. De kunstenaars en ambachtslieden betalen huur aan de SWZ, de eigenaar van het pand. Wees dus gerust, het is geen draak.
  13 september: Open dag in DOAS, welkom!

Reageer