Succesvol eerste schooljaar Michael College

Zwolle – In augustus 2013 is in Zwolle het Michael College gestart. Een nieuwe vrijeschool voor mavo, havo en atheneum. De docenten en leerlingen kijken terug op een fijn en goed schooljaar.

leerlingen_eerste_schooljaar_michael_college.jpg

Teunella Wolters, docent: “De maanden zijn voorbij gevlogen. Vrijeschool onderwijs is zeer gestructureerd onderwijs dus er moest dit eerste schooljaar veel gebeuren. Er is veel werk verzet waar we trots op kunnen zijn en leerlingen en ouders zijn heel tevreden. Dat geeft je als docent extra energie.”

Karin Krijger, coördinator: “Er zijn al veel aanmeldingen voor onze nieuwe brugklas. Het is fijn om te merken dat er in Zwolle en regio vraag is naar ons nieuwe onderwijsaanbod in Zwolle. Dit sluit aan bij de landelijketrend dat vrijescholen voor voortgezet  onderwijs groeien. De uitstekende examenresultaten van vrijescholen spelen daarbij een rol en steeds meer ouders zoeken een school met minder toetsdruk en meer aandacht -ook na de brugklas- voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Er zijn dit jaar bij ons ook kinderen tussentijds ingestroomd. De school groeit en aanmelden kan nog steeds!”

Ook leerlingen vertellen graag iets over hun eerste jaar op het Michael College:

Tessa uit Dalfsen: “Toen we dit schooljaar begonnen kende ik nog niemand in de klas, maar nu heb ik heel veel vrienden gemaakt.” Wietse uit Zwolle: “Ik vind het periodeonderwijs leuk. Je krijgt dan een aantal weken een thema. Bij scheikunde deden we een proefje met een briefje van vijf Euro dat niet wilde branden. Dat was spannend. Sindre uit Zwolle: “Ik fiets altijd samen met Marijke en Amienaar school. En dat is gezellig. Yke uit Onna: “Het Michael College is lekker klein en dat vind ik fijn!” Bastiënne uit Zwolle: “Dans en drama vind ik erg leuke creatieve vakken. We leren nu van onze drama docente een toneelstuk en daarin speel ik Neil Armstrong.”

Michael College
● Onderwijs met hoofd, hart en handen
● Individuele aandacht 
● Veel kunst- en ambachtsvakken
● Periodeonderwijs

Bezoekadres: Bachlaan 162 8031 HL Zwolle
Postadres: Postbus 330 8000 AH Zwolle
Telefoon: 038 4262 850 / 06 103 867 17
E-mail: info@vrijeschoolvozwolle.nl
Site: www.vrijeschoolvozwolle.nl

Artikel delen:

Reageer