Survival voor jonge mantelzorgers

Zwolle – Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Jongerencentrum ’t WasdoM organiseren op vrijdag 20 juni een survival. Deze activiteit voor jonge Zwolse mantelzorgers tussen de 12 en 18 jaar is tevens de feestelijke start van de zomer. Deelname is gratis.

Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en Jongerencentrum ’t WasdoM organiseren met regelmaat activiteiten voor jonge mantelzorgers, om hen de kans te geven om zich te ontspannen en ervaringen uit te wisselen met leeftijdsgenoten. De jongeren hebben met elkaar gemeen dat ze thuis allemaal voor een ziek of beperkt familielid zorgen. “Dat komt meer voor dan over het algemeen wordt gedacht”, zegt Agnes Wille, coördinator bij Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! “Maar liefst één op de tien Zwolse jongeren zorgt thuis voor een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid”, zegt Wille.

De survival voor jonge mantelzorgers start om 19.30 uur aan de Weteringkade 1 in Zwolle en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden kan tot en met vrijdag 13 juni via mantelzorg@zwolledoet.nl. De bijeenkomst is gratis en is bedoeld voor alle jonge mantelzorgers, dus ook voor jonge mantelzorgers die nog niet eerder contact hebben gehad met Mantelzorg van Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en/of Jongerencentrum ’t WasdoM.
Artikel delen:

Reageer