Dag van het getroffen kind

Zwolle – In Nederland komen kinderen soms flink in de knel door mishandeling, misbruik, (v)echtscheidingen of het verlies van een dierbare in hun naaste omgeving. Studenten van de opleiding Pedagogiek stellen het kind in nood centraal op het congres getiteld ‘Dag van het getroffen kind’.

Het gratis toegankelijke congres, interessant voor zowel professionals als studenten, vindt plaats op 20 juni en wordt opgeluisterd door optredens van cabaretier Arie Koomen. Stichting No Kidding, voorvechter van preventie op het gebied van kindermishandeling, verzorgt de aftrap van het congres. No Kidding verzorgt onder meer workshops met medewerking van enkele ervaringsdeskundigen. Henriëtte Doosje van Buro Nazorg geeft met Jojanneke van den Bosch, auteur van het boek ‘Zo, nu ben je wees’, een college over de manieren om het rouwproces van kinderen te  begeleiden en vorm te geven. Organisatie Eye4U vertelt over haar ervaring met (v)echtscheidingen en welke invloed deze problematiek heeft op het welzijn van kinderen. Tijdens de afsluitende informatiemarkt is er gelegenheid om te netwerken.

Cabaretier Arie Koomen geeft tijdens de behandeling van de moeilijke thema’s de nodige lucht aan het programma. Op eigen wijze laat hij zien en horen waarom hij zich betrokken voelt bij dit thema. Arie Koomen zet zich regelmatig in voor het welzijn van kinderen. Zo is hij op de congresdag ook te vinden in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen om te gamen met kinderen. Het congres vindt plaats op 20 juni in het Atrium van gebouw C van Windesheim, van 9.00 uur – 17.00 uur. Een uitgebreid programma van het congres staat op de agenda van windesheim.nl
Artikel delen:

Reageer