‘Silent Sun Storms’ in het Papenstraat Theater

Zwolle – Zanger en gitarist Henk-Jan ten Klooster (Hasselt, 1984) besloot vijf jaar geleden zijn ambitie waar te maken en zijn baan binnen de gehandicaptenzorg in Zwolle op te zeggen om te gaan studeren aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Jaren geleden richtte hij samen met andere Hasseltse muzikanten Green Apple Habitant op, zij maakte veelzijdige luisterpopliedjes.
 
De band ontwikkelde een demo en een ep, So Vanillish, die gepresenteerd werd in Popfront/Hedon in 2007. Binnen Green Apple Habitant ontwikkelde Henk-Jan een grote voorliefde voor het zelf schrijven en arrangeren van liedjes. Verschillende verhuizingen van de bandleden en veranderende levens zorgden ervoor dat de activiteiten van de band op een laag pitje kwamen te staan. Henk-Jan betreurde dit en zo kwam het dan ook dat hij zijn energie wilde richten op muziek maken en zich inschreef bij de opleiding Muzikant aan de Academie in Leeuwarden.

Tijdens zijn studie richtte hij met Dina Popma de band Dina Drinks Tea op, deze Zwols/Leeuwardense band maakte fragiele luisterliedjes met een verhalend karakter. De band speelde op verschillende festivals, gaf huiskamerconcertjes en presenteerde zichzelf tijdens Minstrel Music Sessions en op het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden. Zij brachten een EP uit, May I Find You, en presenteerde deze op de zolder van de Sassenpoort in 2011. Verschillende ambities van de bandleden brachten dat zij ieder hun eigen weg vonden en er kwam ruimte voor Henk-Jan om te doen wat hij altijd al graag wilde doen; zelf muziek schrijven en deze te gehore brengen met een eigen band. Henk-Jan schreef de afgelopen jaren veel verschillende schetsen en liedjes en vormde begin 2014 zijn eigen band. Wat startte als een afstudeerproject, vormt nu het begin van een nieuw avontuur. Sela Sela is de nieuwe vierkoppige band van zanger en gitarist Henk-Jan ten Klooster, bassist Jan Martien Dekker, gitarist Olivier Copini en drumster Maud van Maarseveen dat dynamische en melancholische pop-liedjes maakt. Intense climaxen en lui gezongen donkere teksten zijn ontstaan uit een fundatie van Eels, Sigur Ros en Lower Dens. Aanstaande woensdag 11 juni maken zij als band hun debuut met debuut en projectpresentatie ‘Silent Sun Storms’ in het Papenstraat Theater te Zwolle. Hierna zullen zij spelen op Oerol, Terschelling, op 17 juni op podium De Betonning en op zaterdag 28 juni bij Ondergronds in Leeuwarden.
Artikel delen:

Reageer