Deltion College mountainbiket een etmaal

Biken in het donker, door weer en wind en op een parcours dat pas ’s ochtends verkend kan worden. Het Deltion College neemt met een team van acht studenten en leraren deel aan Nederlands eerste MTB 24uurs race  

Stichting MTBworld organiseert de race, die op zaterdag 7 en zondag 8 september plaatsvindt in Assen naast het bekende TT circuit. Teams en individuele sporters, professionals en amateurs, iedereen doet mee. In totaal hebben 456 bikers zich ingeschreven.

 Martin de Munnik is leraar op de opleiding tweewielertechniek van het Deltion College: “door mee te doen aan deze race, willen we de relatie tussen docenten en studenten versterken. Bovendien krijgen docenten de kans om de kennis die ze tijdens het evenement op doen over te brengen op onze studenten.” Deltion bekijkt op deze manier de mogelijkheden om de vakkennis van studenten tweewielertechniek te vergroten. Bijvoorbeeld door hen deel te laten nemen aan het evenement of hen ter ondersteuning in te zetten.

 Een race van 24 uur vraagt nogal wat van een team. Martin de Munnik is er goed op voorbereid. “We fietsen met acht mensen. Die moeten we dus effectief inzetten om 24 uur achter elkaar, non-stop, op het parcours aanwezig te zijn. Daar zit onze kracht. Verder moeten de fietsen natuurlijk in orde zijn. ’s Nachts is er bijvoorbeeld goede verlichting op de fiets nodig, het parcours is niet verlicht. Ook aan de sporters zelf is gedacht. De bakkers van het Deltion College zorgen voor versgebakken sportbrood om de sporters van goede voeding te voorzien. Het team is klaar voor de start!

 

Artikel delen: