Informatiecentrum Stadshagen sluit per 1 juli

Zwolle – Per 1 juli 2014 sluit het Informatiecentrum Stadshagen, na 18 jaar bestaan, definitief haar deuren. De ontwikkeling van de wijk komt in een andere fase en bewoners en geïnteresseerden zijn veel meer gericht op het halen van digitale informatie. Dit is merkbaar door een teruglopend aantal bezoekers van het Informatiecentrum en de informatiebehoefte.

In de beginjaren, vanaf 1996 tot 2002, trok het Informatiecentrum jaarlijks tussen de 12.000 en 20.000 bezoekers. Daarna is het geleidelijk minder geworden, maar tot 2008 waren het altijd nog tussen de 4.000 en 8.000 bezoekers per jaar. Vanaf 2008, het begin van de economische crisis, zijn er veel minder woningen opgeleverd en is het aantal bezoekers van het informatiecentrum gestaag verminderd. De verwachting is dat de komende jaren rond de 180 à 225 woningen per jaar gebouwd worden. In de beginperiode werden rond de 700 à 1.000 woningen per jaar opgeleverd.

De woonconsument verwacht nu informatie vooral op internet te vinden. Het past in die ontwikkelingen om het Informatiecentrum te digitaliseren. Consequentie is dat het fysieke informatiepunt gaat sluiten. Alles overwegende was het – ook gezien alle bezuinigingen binnen de gemeente Zwolle – niet meer rendabel om het Informatiecentrum Stadshagen voort te laten bestaan.

Wijkservicepunt

Sinds een paar maanden is het Wijkservicepunt (WSP) Stadshagen gehuisvest in dezelfde units als het Informatiecentrum, Belvederelaan 1. Bewoners van Stadshagen, Westenholte, Spoolde, Mastenbroek en Voorst kunnen bij dit informatiepunt terecht met alle vragen, ideeën en klachten over de gebouwde, inmiddels gerealiseerde woonen leefomgeving. Het gaat hierbij onder meer om beheer en onderhoud van de openbare ruimte, leefbaarheid & veiligheid en informatie over voorzieningen en organisaties in de wijk. Het Wijkservicepunt heeft een inloopspreekuur: wekelijks op donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur (wijkbeheerder en wijkagent). Het Wijkservicepunt Stadshagen is telefonisch bereikbaar op nummer 14038 of u kunt een e-mail sturen naar postbus@zwolle.nl, ter attentie van Wijkservicepunt Stadshagen.

Sites

Woningzoekenden kunnen het actuele aanbod van nieuwbouwwoningen en kavels in Stadshagen vinden op www.stadshagen.nl.

Gemeentelijke informatie over de verdere ontwikkeling van Stadshagen is te vinden op www.zwolle.nl/stadshagen en in Wijzer (Peperbus). 

Artikel delen:

Reageer