Spotlights op Zwolse architectuur

Zwolle – De spreekwoordelijke spotlights staan van 19 tot en met 21 juni drie dagen lang op architectuur in Zwolle. Tijdens tentoonstellingen, cocreaties, Pecha Kucha’s, en ‘open huis’ bij opvallende, leegstaande en vooruitstrevende gebouwen ontdek je Zwolse architectuur. Tegelijk kun je tijdens alle activiteiten actief meedenken over de toekomst van architectuur in Zwolle.

Ruim tweehonderd Zwolse scholieren bouwden de afgelopen weken letterlijk en figuurlijk aan hun ‘Zwolle van de toekomst’. Onder begeleiding van kunstenaars Marit Otto en Chantal de Wolde maakten ze voor het project Wasted City maquettes, stop-motion filmpjes en beeldverslagen. Al dit werk van de kunstenaars en scholieren is onderdeel van de expositie Wasted City van 19 tot en met 21 juni aan Gasthuisplein 12.

Waar: Gasthuisplein 12. 

Wanneer: 19 juni van 13.00 tot 18.00 uur; 20 juni van 13.00 tot 20.00 uur; 21 juni van 10.00 tot 16.00 uur. 
Toegang: Gratis.
 
Meer informatie: www.zwolle.nl/architectuur
 
Feest van de Zwolse Architectuur
 
De eerste Architectuur Biënnale Zwolle sluit op 21 juni af met het Feest van de Zwolse Architectuur. Centraal staan Pecha Kuchapresentaties van lokale architecten. Met korte, krachtige verhalen vertellen zij bijvoorbeeld welk gebouw ze graag in Zwolle bouwen, met welke functie, op welke plek.
 
Wat: Feest van de Zwolse Architectuur. 
Wanneer: Zaterdag 21 juni van 19.30 tot 22.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur, start programma 19.30 uur. 
Waar: Waanders in de Broeren. Toegang: Gratis. 
Aanmelden kan via www.zwolle.nl/architectuur
 
Open huis: duurzame architectuur Frans Noordman herstelde een historische kolk, die in de loop der jaren volgestort en begroeid was, in oude glorie. Ernaast bouwde hij op de plek van een verdwenen boerderij een energieneutrale terpwoning. Op 21 juni houdt hij open huis. Benieuwd wat duurzame architectuur betekent? Benieuwd naar een duurzaam terras van gemalen bamboe en een sedumdak? De architect, de installateur en de aannemer zijn aanwezig voor toelichting. 
 
Wanneer: Zaterdag 21 juni van 11.00 tot 16.00 uur. 
Waar: Zalkerdijk 49. Toegang: Gratis. Aanmelden is niet nodig. 
 
Meer informatie: www.zwolle.nl/architectuur, zalkerdijk49.blogspot.com
Artikel delen:

Reageer