Brand in slaapkamer Lovinkbeek Zwolle

Zwolle – Donderdagavond 12 juni heeft er in een slaapkamer van een woning aan de Lovinkbeek een korte maar hevige brand gewoed.

12062014_brand_lovinkbeek_23.jpg 

De hulpdiensten waren snel ter plaatse waardoor erger is voorkomen. Een van de buren heeft een poging gedaan om met een tuinslang de brand te blussen maar de vlammen waren te sterk. De brand trok veel bekijks van nieuwsgierige buurtbewoners. De brandweer had de brand snel onder controle. De naastgelegen woning en die van de buren liepen rook en waterwaterschade op. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. 

12062014_brand_lovinkbeek_27.jpg 

12062014_brand_lovinkbeek_22.jpg
 
12062014_brand_lovinkbeek_24.jpg 
 
Via Lees verder meer foto’s… 

12062014_brand_lovinkbeek_20.jpg
 
12062014_brand_lovinkbeek_21.jpg
 
12062014_brand_lovinkbeek_25.jpg
 
12062014_brand_lovinkbeek_26.jpg
 
12062014_brand_lovinkbeek_28.jpg
 
12062014_brand_lovinkbeek_29.jpg 
 
Artikel delen:
Reacties 18
 1. En wederom een woningbrand in Zwolle… ! Sterkte voor de getroffen mensen/bewoners!

  … … kom er maar in… ‘Huis-Reaguurders’… … met statisch gedoe over dat het niet ‘wederom’ is, want… …!

 2. [/quote]Actuele beelden volgen.. [/quote]

  De brand trok veel bekijks van nieuwsgierige buurtbewoners

  Quotes zeggen genoeg…..
  Logisch dat buren gaan kijken wat er bij hun naasten aan de hand is…
  Pers gaat toch ook kijken..

  Beetje kromme tekst…

 3. @’Mug’… en trekt zelfs aandacht van dit weblog en haar vele ‘bezoekers/reaguurders’!

  Dit weblog is wellicht de grootste ‘nieuwsgierige’!

 4. Heeft iemand nog bewegende beelden voor Hanekamp? 🙁
  Hoe kunnen jullie nu weten dat het aantal branden in Zwolle stijgend is? Ikzelf denk ook bij elk bericht “alweer?”, maar realiseer me goed dat dit geen graadmeter is voor de vraag of het meer of minder is. In de link van Japser van de Regio IJsselland staat dat het aantal branden vanaf 2011 in de regio dalend is. In 2013 waren er 402 brandmeldingen in Zwolle: dat is dus minimaal 1 per dag! Dalend wil niet zeggen, dat het niet flink vaak gebeurt dus. Belangrijker dan deze vraag vind ik dat de bewoners niet gewond zijn. Dat lijkt hier gelukkig niet het geval, maar hoor dat graag positief bevestigd. Veder sterkte gewenst voor de mensen die het is overkomen. Brand geeft veel ellende en schrik.

 5. Dat het vaak voor lijkt te komen is een gevoelskwestie.
  Maar wel weer toevallig hoor:

  21:13:47 12-06-14melding PRIO 1 WONINGBRAND : : VAN KARNEBEEKSTRAAT : 113 8011JE ZWOLLE 1650 1690 1630 1631

 6. @Bernard Op de officiële cijfers van de Veiligheidsregio zullen we nog een aantal maanden geduld moeten hebben. Als we afgaan op de artikelen hier op WLZ dan waren er in januari 2, februari 0, maart 3, april 3, mei 5 en juni tot nu toe 9 branden. Tot nu toe in 2014 dus 22 meest woningbranden. Opvallend is het stijgende aantal branden in de laatste weken. Het grote verschil per maand geeft wel aan dat het beeld over een jaar er anders uit kan zien.
  Uiteraard maakt het aantal branden voor de getroffenen niets uit. Zij zitten met de ellende van brand- en waterschade, verlies van dierbare spullen, mogelijk tijdelijk elders onderdak om maar niet te spreken van persoonlijke verwondingen en de angstige momenten die ze hebben meegemaakt. Brand is afschuwelijk voor degene die het overkomt en – gezien het grote aantal kijkers – fascinerend voor buitenstaanders.

 7. Zeker niet, Bernard. Ik heb het in de nabije omgeving een keer meegemaakt. Afschuwelijk. Apparaten die vaak brand veroorzaken zijn TV (standby), (af)wasmachine en droogtrommel. Uitkijken met in slaap vallen tijdens het frituren of met een sigaret. Zorgen voor (werkende) rookmelders. Veel meer kun je niet doen.

 8. Misschien is het alsnog wel afgenomen maar besteedt weblog nu aandacht aan iedere brand, dan lijkt het of het toeneemt. Als vanaf nu er een bericht komt over elke aanrijding in Zwolle, lijkt het ook of het toeneemt. Geen overhaaste conclusies dus. 😉

 9. hanekamp jij bent zelf ook de grootste reaguurder want bent zelfs nieuwsgierig wat de weblog heeft geplaatst.De aard van dat beestje bezit ieder mens de nieuwsgierigheid

 10. Hoe kunnen jullie nu weten dat het aantal branden in Zwolle stijgend is? Ikzelf denk ook bij elk bericht “alweer?”, maar realiseer me goed dat dit geen graadmeter is voor de vraag of het meer of minder is.

  Dankjewel, ik was zelf sarcastischer geweest.

  Elke brand is er overigens één teveel. Ik hoop zelf voor de rest van mijn leven zinloos voor mijn brandverzekering te betalen.

 11. De naastgelegen woning en die van de buren liepen rook en waterwaterschade op.

  De naastgelegen woning is die van de buren, toch?

  Triest voor de bewoners. Ook voor de buren, want gezien de vlag en tas die buiten hingen waren ze juist in feeststemming van een geslaagde.

Reageer