Zwolse schaapskudde geschoren

Zwolle – De Zwolse schaapskudde wordt op zondag 15 juni 2014 geschoren. Alle 250 schapen raken hun vacht kwijt. Schaapherder Tjitse Terpstra en zijn zoon Roy gaan de schapen kortwieken. Het scheren vindt plaats bij de wijkboerderij de Klooienberg vanaf 12.00 uur.
 
De Zwolse schaapskudde is een vast onderdeel van het Zwolse groenbeheer. Ook dit seizoen, van april tot november, begrazen de 250 schapen van de Zwolse schaapskudde het gras in het Westerveldse bos, Holtenbroekerbos en het Twistvlietpark. De gemeente Zwolle heeft ervoor gekozen om op deze plekken schapen in te zetten als grasmaaiers. Hierdoor wordt het groen op een duurzame manier onderhouden.

Naast het schaapscheren vinden er nog meer activiteiten plaats. De activiteiten worden dit jaar door verschillende instellingen georganiseerd. Er wordt een demonstratie gegeven in wol spinnen en vilten. Er is een rad van fortuin en kinderen kunnen zich laten schminken. Verder zijn er kraampjes met diverse producten. De stadstuinders zijn aanwezig om biologische groentes en stekjes te verkopen en bezoekers voor te lichten over biologisch tuinieren.

Artikel delen:

Reageer