Na behandeling eikenprocessierups niet weg

Zwolle – Deze week liep een bezoekster van Weblog Zwolle een rondje langs de Dobbevijver in de wijk Aa-landen en zag op kop (bij de Rijnlaan) een aantal eikenbomen met rood/witte linten er omheen. Dichterbij gekomen zag de persoon de waarschuwing: eikenprocessierups. En inderdaad, er hingen grote ‘nesten’ met deze rupsen.

eikenprocessierups.jpg 

Op dat moment had de persoon geen camera bij zich. Een dag later is de persoon het bewuste rondje weer gaan lopen. De linten waren weg, de grootste haarden rupsen waren ook weg (gehaald). Bij een nadere inspectie bleken er nog vele eikenprocessierupsen op de boom te kruipen. "Het weghalen van de linten lijkt daarom voorbarig, want het is wel prettig om gewaarschuwd te worden. Ik mijd voorlopig het pad maar denk ik. Contact met de haren van deze rupsen kan vreselijke jeuk geven."
Artikel delen:
Reacties 8
 1. zijn gewoon weer nieuwe rupsen 😛

  dat kan gebeuren …….

  >kan ook nog wezen dat ze voor de verbranding kwamen
  van hun vriendjes 😉

 2. Zou het heel misschien kunnen dat de avond4daagse hier woensdagavond ook langs ging? Ik heb toen in ieder geval wel ‘nesten’ rupsen zien hangen in de bomen.

 3. ’t kan raar gaan blijkt maar weer.

  Ik las hier onlangs: ‘Op woensdag 11 juni a.s. organiseert GroenLinks Zwolle de derde editie van Linke Soep! Ditmaal: de bijensterfte. Bestrijdingsmiddelen zorgen voor een ware slachting onder de
  onmisbare bestuivers van ons eten. Zonder de bij is het snel gedaan met mens en dier.’

  Ik betoogde dat ’t juist mooi is dat er minder insekten zoals bijen zijn.

  Reaktie was onder andere
  ‘al die beestjes die iedereeen zo irritant en eng vindt hebben wij nodig om te leven!! niemand snapt dat geloof ik….triest’

  En dan nu lees ik een soort van instemming met het uitroeien/
  bestrijden van een rupsje?

  Ik ben echt heel benieuwd wat GroenLinks ervan vindt.
  Zou GroenLinks denken “Alle insekten zijn gelijk,
  maar rupsen zijn minder gelijk dan bijen?”

 4. @hanshanzeland indien de gezondheid van mensen in gevaar is kun je met andere oplossingen dan gif deze rupsen verwijderen. Die methoden bestaan en werken. Ook kun je mensen duidelijk waarschuwen voor risicovolle locaties, waar niet direct deze manier van bestrijding mogelijk is.
  En inderdaad ontzettend triest dat door s mensen toedoen, oa onnodig gif spuiten, er minder bijen komen. Ze zijn niet alleen voor natuur, maar ook voor het bestuiven van diverse belangrijke landbouwgewassen belangrijk..

Reageer