Week van de uitwisseling groot succes

Zwolle – Negentien organisaties in Zwolle en omstreken houden volgende week de zogenoemde ‘week van de uitwisseling’ voor hun personeel. Tijdens deze week kunnen werknemers van de deelnemende organisaties een ‘kijkje’ nemen (een dag of dagdeel) in de keuken van een andere functie en organisatie.

Naast het stimuleren van mobiliteit, is de week ook bedoeld om kennis te halen en brengen, ideeën op te doen, of uit te zetten en het vergroten van het netwerk. De Week van de Uitwisseling is ontstaan vanuit een innovatieprogramma van de Gemeente Zwolle. In de eerste jaren was dat een interne uitwisseling. Vanaf 2011 werd het een bredere uitwisseling met partners uit de stad.

Topjaar
Dit jaar was een topjaar met 19 deelnemende organisatie en 500 medewerkers die zich hebben aangemeld. Alle lagen van de organisaties doen mee. Ook de directies kijken bij elkaar in de keuken. De meest voorkomende kijkjes zijn vakcollega’s die graag willen zien hoe hun beroep wordt vormgegeven in een andere organisatie. Maar het kan ook heel anders: zo loopt een medewerker van het theater mee met een stadsecoloog, een arts uit de Isala kliniek met een manager bij de gemeente, een service assistent van het waterschap bij de poli Orthopedie Isala. De verwachting is dat het aantal organisaties dat meedoet, zal groeien.

De deelnemende organisaties dit jaar zijn:
Bibliotheek Zwolle, Deltion College, Gemeente Zwolle, Odeon De Spiegel theaters, Politie Eenheid Oost, Rechtbank Nederland, Woningstichting SWZ, Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Christelijke Hogeschool Windesheim, Provincie Overijssel, Isala, Gemeente Apeldoorn, Waterschap Groot Salland, Rabobank IJsseldelta, Zorgspectrum Het Zand, Frion, Gemeente Deventer, SVB en Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Artikel delen:

Reageer