Selectie 1e elftal WVF klaar voor hoofdklasse

Zwolle – Voetbalvereniging WVF heeft haar selectie rond voor haar debuut in de hoofdklasse. Daarnaast nam de club na vijf jaar afscheid van Amir Moeni als voorzitter van de technische commissie. Voor hem in de plaats kwam Freddy Eikelboom.  

Na een fantastische seizoen en met een prachtige afsluiting met promotie naar de hoofdklasse, deed zich een aantal wijzigingen zich voor. Martijn van de Steege (SEH Heerde) en Wibo van Dijk (Be Quick’28) besloten WVF te verlaten. Voor het komende seizoen heet de club keeper Gert Schaafsma van Drachtser Boys en Elroy Modderman en Niels Goedgebuur van Zwolsche Boys van harte welkom. In de laatste twee weken voor sluiting van de overschrijvingstermijn versterkte de selectie zich verder met de talentvolle verdediger Jorben Nieuwenhuis (jong PEC Zwolle) en aanvaller en oude bekende Ozhan Kardag (Alcides Meppel).

WVF gaat komend seizoen voor handhaving in de hoofdklasse, stelt Eikelboom, de nieuwbakken voorzitter van de technische commissie. “Wij achten deze doelstelling met de huidige spelersgroep en de versterkingen haalbaar. Daarnaast zijn we blij dat de huidige selectie grotendeels in tact blijft. Dat zegt iets over de sfeer, het plezier en de succesvolle werkwijze van de technische staf. Ook zien we door de aanmeldingen van nieuwe spelers dat WVF op een positieve wijze in beeld is en een behoorlijke aantrekkingskracht heeft gekregen.” 
Eikelboom nam het stokje over van Amir Moeni die vijf jaar voorzitter van de technische commissie was. Moeni: “Van zo’n afscheid kun je eigenlijk alleen maar dromen. Vijf jaar geleden hebben we als technische commissie ons een aantal doelstellingen opgelegd. Ik ben trots dat we die doelstellingen gehaald hebben. En ik ben dankbaar voor al die geweldige vrijwilligers die onze commissie geholpen hebben. Ik neem weliswaar afscheid als bestuurslid maar blijf natuurlijk als lid en supporter betrokken bij WVF.” Eikelboom reageert: “Het is een fantastische uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor het technische beleid van de hoogst voetballende amateurclub van Zwolle. Helemaal als je beseft dat we de enige hoofdklasser in Zwolle zijn en we een club zijn waar spelers niet worden betaald. Het is dan ook een mooie uitdaging om samen met collegae Bert Faber, Erik Marsman en Dick Bremmer van de technische commissie op te pakken.” 

De technische commissie wil de jeugdafdeling verder professionaliseren en op een hoger niveau tillen. Eikelboom: “Nu al spelen alle jeugdelftallen, op D1 na, in de hoofdklasse. We hebben de ambitie uitgesproken dat wij ons als WVF op hoofdklasseniveau willen handhaven. De sleutel is naar onze mening de jeugd. Door het creëren van de juiste randvoorwaarden en een goede sfeer kunnen we onze talentvolle jeugdspelers laten groeien naar het hogere divisieniveau.” WVF-voorzitter Anton Westenberg is blij met de komst van Eikelboom. Hij heette daarnaast tijdens de algemene ledenvergadering Richard Brands als nieuwe secretaris van de club welkom. Hij volgt Jeffrey Teggelove die een bestuursperiode van drie jaar erop heeft zitten. Als opvolger voor penningmeester Jan van Dijk werd Eric Landsman benoemd. Westenberg zelf werd voor een nieuwe periode van drie jaar benoemd. De voorzitter tot slot: “Ik ben content met de nieuwe invulling van het bestuur. De kwaliteit daarvan past bij de ambities die wij als club hebben.” 

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer