Politie zoekt winkeldieven Diezerstraat

Zwolle – Na diefstal bij een parfumeriezaak aan de Diezerstraat zaterdagmiddag zoekt de politie 3 winkeldieven. Er werd een Burgernet actie gestart.

Signalement: 3 oosteuropese mannen. 1. Donker haar, donkerblauwe colbert, groen overhemd of shirt en draagt spijkerbroek. 2. De man draagt een grijs colbert, wit t-shirt met een grote opdruk, gemilimeterd haar, donkere broek en een vlasbaardje. 3. Man met gemilimeterd haar, lichte spijkerbroek, een blauw vest met een t-shirt eronder, en heeft een tas met opschrift Van Haren bij zich. Gezien: bel 0800 – 8811.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Zag al politie bij Douglas naar binnen lopen.
  Ik begrijp echt een ding niet in die winkel lopen altijd veel verkoopsters rond hoe kan het dan dat die gasten zomaar de winkel konden verlaten
  Hopelijk worden ze snel gevonden en dan gelijk— one way ticket!!

 2. @ ‘Japser’… De reactie die men verwachten kon!:D (En ja, met enige regelmaat plaats ik namen van reaguurders tussen bepaalde leestekens… waar blijven de excuses?)

  ‘Japser’, wil je niet ook nog eens het discriminerende gehalte van ‘Oost-Europeanen’ in de tekst aan de orde stellen, hier in de chat van het weblog? Lijkt me echt iets in jouw straatje!

  Maar complimenten, betweter, je had de spelling van Oost-Europeanen wel correct!
  :o:P:'(

 3. Hanekamp, wat vind jij inhoudelijk van het bericht. Je laat je snel verleiden tot het happen op andermans berichten en dat siert je niet.

 4. @’terstal’… … heb je wel een beetje gelijk! Sommigen hier… … zucht!

  Uiteraard hoop ik dat ze dit gespuis pakken en dat er een einde komt aan de stroom van allerlei groepen criminelen uit diverse landen. En idd bij meerderheid uit bepaalde landen en regio’s.

  Maar deze stroom van criminelen bezorgd niet alleen ons land problemen maar ook nog eens het land van herkomst, want dat land wordt genoemd als land van herkomst, ook in termen van beschuldiging!

  De term ‘Oost-Europeanen’ in dit bericht begrijp ik wel, en ook ik kan daar bepaalde gezichten bij herkennen. Vele anderen kunnen dat niet!

  En dus kan die formulering opgevat worden als ‘discriminatie’. En de term discriminatie… die wekt bij sommigen op voorhand… enz. En misschien moet ik mij wat minder ergeren, minder richten op etc. etc.

 5. Wat is er in dit geval mis met discrimineren?
  Er wordt onderscheid gemaakt tussen criminele en niet criminele lieden.
  Dit soort criminelen wordt in eigen land “opgeleid” om zich in andere europese landen met dit soort activiteiten bezig te houden.

  Een “one way ticket” heeft met open grenzen niet zo heel veel zin, wel?
  Of bedoel je “ga direct naar de gevangenis”?

 6. Discrimineren is ALTIJD fout, dat is eigenschappen toeschrijven aan de hele groep zonder dat elk individu daar aan voldoet.

  Een beetje wat ‘Hanekamp’ doet….

 7. Alles is fout aan discrimineren. Het gebrek aan opleiding en enig taalkundig vermogen leidt tot deze stigmatisering. De domheid spat er regelmatig af hier op deze site… Erg jammer.

 8. Kafka, op 15 juni 2014 5:43
  Je begint met “alles is fout aan discrimineren” om vervolgens hier mensen te bekritiseren vanwege hun taalkundig vermogen, die vervolgens weer dom zouden zijn.
  Er zullen hier altijd mensen zijn die het beestje bij de naam durven noemen, en dat is maar goed ook.
  Misschien is gezien je nickname dit niet de juiste site voor jou.

 9. Het noemen van land van herkomst is op zich geen discriminatie. Het koppelen aan een bevolkingsgroep is speculatief.
  Dat onderzoek waag ik te betwijfelen, mike70. Dit gezien de aangetoonde discriminatie op de arbeidsmarkt. Zelden worden selectieprocedures aangestuurd door mensen met een lage opleiding en een IQ onder de 100. Het lijkt me eerder dat de groep mensen met een hogere opleiding en een bovengemiddeld IQ beter in staat zijn om het doel van het onderzoek te herkennen en sociaal wenselijke antwoorden te geven. Anders gezegd om de eigen discriminatoire inslag te verbergen. Anders kan ik niet verklaren waarom mensen met een niet-Nederlandse achternaam zo vaak niet worden uitgenodigd, terwijl ze met dezelfde brief ondertekend door Janssen of iets dergelijks wel uitgenodigd worden.

 10. Wat een gelul zeg met dat discriminatie is altijd fout. Ik ben met mijn vrouw getrouwd, omdat ze protestants is, bruin haar heeft, uit hetzelfde dorp komt en slanke enkels heeft. En ze stemt ook nog op de partij waar ik ook graag op stem.

  Is dit discriminatie naar alle andere vrouwen die niet aan mijn voorkeuren en wensen voldoen?

 11. Hoe kan je nou dat discriminatie noemen als die gasten zoveel andacht van ons krijgen en onze tijd in beslag nemen om iets over hun te zeggen/schrijven…;)

 12. En idd het laten vallen van de term ‘discriminatie’ levert wederom de standaard reacties op!

  Sommigen zijn zo doorspekt van… zo zelfingenomen en zo geïndoctrineerd dat ze de term ‘discriminatie’ alleen maar in negatief verband kennen en derhalve ook met droge ogen durven te beweren dat ‘discriminatie’ altijd (“ALTIJD” ((=citaat)) ) negatief is.

  Ga eens wat huiswerk doen a.u.b.!!

 13. Als jij niet weet over welke discriminatie het hier gaat en dat gebruikt om goed te praten dat je alle Oost-Europeanen (die stelen) zigeuners noemt, heb ik medelijden met je.

Reageer