21.000,- voor dimmer op reclamemast Brinkhoek

Zwolle – De reclamemast langs de A28 bij Brinkhoek krijgt een dimmer en een nieuw doek. Dat is deze week bekend geworden. De totale kosten zijn geraamd op 20.915 euro.

reclamemast-1.jpg 

Tegen de plaatsing van de hoge mast protesteerde de buurt. Ook enkele politieke partijen zagen deze opvallende mast bij de Zwolse wijk niet zitten. D66 wilde destijds de mast verplaatsen. Na overleg met buurtbewoners heeft het college van Zwolle uit vier varianten gekozen voor een oplossing waarbij de lichtbak een dimmer krijgt, en er komt aan beide kanten van de mast een nieuw doek dat minder licht doorlaat. Op kosten van de gemeente Zwolle voert een aannemer het werk uit.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. de sterkte van het licht is minimaal, de straatlantarens geven meer licht belachelijk om zo veel geld uit te geven voor zoiets nutteloos >:(>:( om 23.00 uur is het licht al uit

 2. Krijgt de Gemeente een vordering wegens contractbreuk aan de broek als ze deze reclamezuil ’s avonds / ’s nachts niet laten branden?

  Of krijgen ze juist genoeg betaald door de Mac, dat deze aanpassing er wel af kan?

 3. Er worden binnenkort nog 6 masten geplaatst. Ook met dimmer?
  Ik heb nooit begrepen dat Zwolle een snelweg dwars door de stad laat lopen. Leg ‘m er omheen via Zuid of Stadshagen. Ruimte zat.

 4. @Zwolleschoon ervan uitgaande dat die masten ook ??21.000 duurder zijn, kost dat dus ??147.000. Hoeveel meter nieuwe snelweg kunnen we daarvoor aanleggen? Ik vrees nog niet één.
  De mensen die aan de rand van de Aalanden wonen hebben wel degelijk last van de lichtbron, zeker wanneer de donkere dagen er weer zijn. Dat er iets aan gedaan wordt, vind ik heel redelijk. Ik vraag me wel af waarom de betreffende bedrijven dit niet bekostigen. Het is toch reclame voor hen.

 5. @Zwolleschoon! De snelweg is ook niet door de ‘stad’ gelegd. Die ‘stad’ is om de snelweg heen gebouwd.

  Verder nog een algemene vraag: Waarom eigenlijk een dimmer. Je kunt er toch ook zwakkere lampen inzetten? Lijkt me efficiënter en goedkoper. Dat laatste in ieder geval aan stroom.

 6. Hallo zwolleschoon, de a28 is eind jaren 50 van de vorige eeuw al aangelegd toen holtenbroek en de aalanden nog niet bestonden, het was om de stad heen, later zijn die wijken aangelegd en de snelweg zelfs verhoogd,

 7. Over een paar jaar loopt de A28 opnieuw vast. Je kunt veel geld steken in het oplappen van de huidige A28 door de stad, maar uiteindelijk is het verplaatsen het beste. Huidige A28 blijft dan toevoerroute. Utrecht en Eindhoven doen dat ook.

 8. Het aanleggen van de A28 is niet eind jaren 50 begonnen maar rond 1965. Ik heb in de schuur nog een exclusieve tijdschakelaar liggen (gekocht bij de ACtion), mag de gemeente Zwolle, voor 5915,00 euro van mij overnemen. Zo bespaar ik de gemeenschap 15.000 euro. Je mag alles van mij zeggen behalve dat ik niet meedenk!

Reageer