Commotie over Zwolse watervilla’s

Tijdens een informatiebijeenkomst in Zwolle over watervilla’s zijn de gemoederen woensdagavond hoog opgelopen.

De villa’s moeten een plek krijgen in de Milligerplas in de wijk Stadshagen. Maar omwonenden zien niks in de plannen. Die vinden dat het uitzicht wordt verpest en de rust rond de plas verdwijnt. Bovendien vinden de omwonenden dat de gemeente eerst eerder gemaakte afspraken moet nakomen. Zo zou een wandelpad rond de plas komen. Dat is nog steeds niet aangelegd. De gemeente wil nu de afspraken na komen voordat de plannen voor de watervilla’s verder worden uitgewerkt.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Stadshagen fel gekant tegen watervillaâ????s

  ZWOLLE – De (eventuele) komst van vijftien watervillaâ????s ?­n de Milligerplas is tegen het zere been van veel Stadshagenaren. Wethouder Gerard van Dooremolen kon gisteravond de buurt bepaald niet overtuigen van het gemeentelijk standpunt dat dit soort woningen op deze locatie een meerwaarde voor de stad zijn.

  Omwonenden van de plas voelen zich door de gemeente belazerd. Voor aankoop van hun woning of appartement hebben velen van hen ge?¯nformeerd naar de plannen voor de Milligerplas. Dat aan de westkant van het water wordt gebouwd voor Stadshagen II was toen al bekend. De komst van watervillaâ????s aan de oostkant is echter geheel nieuw. Hoewel Van Dooremolen aangaf dat er zeker nog een kans bestaat dat het plan niet doorgaat, ontbrak bij veel Stadshagenaren het vertrouwen in het gemeentebestuur. â???Mogen we dat dan even zwart op witâ???, klonk het klip en klaar.

  Aanvankelijk was er weinig animo voor een klankbordgroep. Een inwoner wist Van Dooremolen echter te â??˽rakenâ????. Deze Stadshagenaar wil best constructief meedenken en -praten. Op ?©?©n voorwaarde: ?¡ls het maatschappelijk draagvlak voor de watervillaâ????s ontbreekt, gaat het plan niet door.

  Van Dooremolen legt het voorstel van dit bindende advies van een toekomstige klankbordgroep voor aan de overige collegeleden. Zij hebben hierin het laatste woord.

  Bron: http://www.destentor.nl/zwolle/article1843669.ece  ⚠️ Meld

 2. Lijkt me een beetje een storm in een glas water. De Milligerplas is behoorlijk groot, ik weet niet precies waar die villa’s komen, maar 15 villa’s passen daar wel, uit de buurt van de appartementencomplexen.


  ⚠️ Meld

 3. Lijkt me handig als er inderdaad wat meer duidelijkheid is over de exacte locatie voor er hier over en weer over gespeculeerd wordt op de weblog.

  Als het inderdaad een ontwerp is dat druist tegen de plannen waar voorheen de omwonenden inzage in hebben gehad, dan is dit een vreemde manier van doen van de gemeente.

  Maar het zou niet voor het eerst zijn dat de gemeente een bestemmingsplan in Stadshagen verandert.
  Noemt men dan ‘voortschrijdend inzicht’ en dan kan men weer verder?


  ⚠️ Meld

 4. Waarom word er niet gewoon bij de mensen welke in dit deel van stadshagen wonen, Millingen/ Millingen oost een brief in de deur geworpen waarop ze kunnen aangeven of ze dit een goed plan vinden of niet.
  Het standpunt van de gemeente is in dit geval duidelijk, die zien alleen maar dollars, dure huizen, dus kassa.
  Zorg eerst maar eens dat die plas fatsoenlijk word aangelegd, met een wandelpad, restaurantje, waar je een bakkie kan doen als het een beetje zonnig is.
  Het is nu al jaren niet meer dan een stuk water wat er niet uitziet.
  Mede door die slimme zet om er een grote rotstuin voor te leggen.


  ⚠️ Meld

Reageer